Video fascineert me en toch vond ik het zo eng.

De eerste paar filmpjes die ik, geïnspireerd door haar blogs, maar op eigen houtje maakte, werden steeds iets beter, maar de drempel werd na 3 filmpjes opeens weer flink hoger. Ik was vastgelopen en had forse video-koorts.

De uitnodiging voor de ‘kickstart videobloggen’ kwam precies op t juiste moment voorbij.

Ik wilde weer aan de slag. Ik wilde temidden van andere lerenden weer op gang komen. Ik schreef me niet zozeer in vanwege de behoefte aan technische adviezen.

Ik schreef me in vanwege de stok achter de deur.

De workshop Kickstart gaf me de drive van de groep, leren en meedeinen, voortgestuwd door Elisabeth. Ik leerde een aantal technische tips, maar vooral het oefenen bracht me veel. Het daadwerkelijk in de lens kijken en in gesprek gaan degene daarachter. Vervolgens in vogelvlucht de ins en outs van het monteren doornemen om te kunnen oppoetsen waar nodig.

Mijn volgende filmpje nam ik daags na de kickstart op. In plaats van 25 shots en een onmogelijke montage-opgaaf, had ik genoeg aan 3 shots. Door de trucs die ik over monteren had geleerd durf ik het resultaat zelfs te tonen. Nog niet eerder had ik zoveel views. Bovendien, nog niet eerder voelde ik me zo ontspannen voor de camera en dat zie je terug!

Een volgend filmpje is alweer gepubliceerd en een derde is op komst.

Maaike van Kempen – Geeft ondernemers een online podium.