Leer in 1 dag zo’n beetje alles wat je nodig hebt om professionele filmpjes te maken met je eigen telefoon

Wanneer?

 • dinsdag 14 mei in Oud Zuilen (Utrecht)
 • vrijdag 7 juni in Leusden

Wil jij graag filmpjes maken maar weet je niet hoe?

Ik zie het helemaal voor me. Jij bent vast van plan eindelijk ‘iets’ te filmen. Met je telefoon in de hand loop je naar de plek waar het moet gaan gebeuren. Langzaam bekruipt je een gevoel van paniek – maar HOE dan.

Je hebt een soort van verhaal in je hoofd. Maar welke shots moet je daarvoor maken? Hoe plak je die straks in de montage weer aan elkaar? En hoe krijg je er een muziekje achter? Waar is dat ene zwarte knopje voor?! Je hebt geen idee. Verslagen steek je je smartphone terug in je jaszak.

Je telefoon geeft je veel mogelijkheden maar absoluut geen antwoorden op al die prangende praktische vragen die je bespringen voordat je gaat filmen (om maar te zwijgen over de vragen die tijdens het filmen zelf bij je opkomen).

LEER FILMEN tijdens de Tech Training Video Skills van De Videovakvrouw

Of je nu communicatieprofessional bent of een ondernemer die iets met video wil gaan doen: je bent van harte welkom. Ik ga je vertellen hoe je dat doet: filmen met je eigen telefoon.

De Tech Training Video Skills is een live dag die volledig in het teken staat van alle technische kanten van het filmen. Het gaat dus niet over de inhoud van je verhaal. Je hoeft geen kant-en-klaar script mee te nemen en dat ga je ook niet maken.

Oefenen. Experimenteren. Doen. Leren. Er goed in worden.

Tijdens de training zet ik je vooral aan het werk. Je krijgt veel praktische oefeningen waarmee je je vaardigheden ontwikkelt. Daarna ga je heel veel zelf doen: filmen en monteren. Ik ben er om je verder te helpen en je de fijne kneepjes te leren.

Waar je mee naar huis gaat? Geen idee. Maakt ook niet uit. Het gaat erom dat je handigheid krijgt in het filmen zelf. Zodat je er niet meer bang voor bent. En ook geen fouten* meer maakt waardoor je de moed laat zakken (of steeds weer opnieuw moet beginnen).

* Stomme fouten bestaan trouwens niet. Wat wel bestaat: onbekendheid met alle mogelijkheden van je telefoon. Dus laat mij je die uit de doeken doen. Daarna kan je er zelf mee aan de gang. Het is niet eng en ook niet moeilijk. Je moet het alleen een keer gedaan hebben.

Waar ga je zoal mee oefenen

 • Hoe je afzonderlijke scènes filmt
 • Hoe je die aan elkaar plakt
 • Hoe je je selfiestok vasthoudt
 • Hoe je een lopend ‘verhaal’ filmt
 • Welke instellingen van je telefoon (on)belangrijk zijn
 • Hoe je muziek onder je film zet

Die telefoon van jou,

daar kan je zowat alles mee. Qua film. En alles onder handbereik. Laat je tijdens de Tech Training Video Skills omver blazen door het gemak en de snelheid waarmee jij je al die functies eigen maakt.

Wees vooral niet bang om te experimenteren en fouten te maken. Dat moet vandaag zelfs. Want van fouten leer je. Ik kan je namelijk precies vertellen wat je fout deed en hoe je het juist goed doet.

De live dag  heeft mij weer een heel eind verder gebracht in het maken van een goede video. De omgeving was inspirerend en Elisabeth gaf opbouwende reacties zodra ze dingen zag die beter konden. Het heeft mij veel inzicht gegeven in zaken zoals compositie, camerahoogte en het opbouwen van een goed verhaal. En een lesje “selfiestokvasthoudkunde” en licht waren ook bijzonder nuttig.

Ik heb de workshop gevolgd, omdat het mij erg aansprak dat ik een serie video’s moe(s)t gaan maken. Doordat ik uitgedaagd werd mijn favoriete producten te gaan benoemen ben ik verder dan ik bedacht had! De eerste serie ben ik al bijna klaar mee en de volgende staan al op lijstje om te gaan maken! Dankjewel dat je me zo uit mijn ‘angst’ (mezelf terug horen) hebt gehaald en inspiratie heb gegeven om het gewoon te doen!

Wie is Elisabeth Griffioen

De eerste Videovakvrouw van Nederland.

Ooit begonnen met bijna niets – geen netwerk, geen klanten en zelf ook nog ’s bang voor de camera. Ik had alleen een idee: ondernemers leren zichtbaar te worden met video.

Gelukkig had ik wel jarenlange tv-ervaring. Plus kennis van cameratechniek en vooral van het trekken en vermaken van kijkers. Voordat ik De Videovakvrouw werd, deed ik het namelijk voor het geld: video’s maken – duizenden mensen keken ernaar.

Je komt naar de Video Skills Training en je neemt mee:

(naast een goed humeur en heel veel experimenteerlust)

 • Telefoon (merk maakt niet uit)
 • Oortjes (belangrijk voor bij het monteren)
 • Oplader!
 • Selfiestick
 • Optioneel: losse microfoon
 • Optioneel: statief
 • We starten en om 10 uur en rond 16.30 uur is het afgelopen

Tijdens de training heb ik een beperkt aantal selfiesticks en microfoons te leen. Neem vooraf contact met me op.

Na de Tech Training Video Skills

Ik weet zeker dat na de training je videovaardigheden zijn verbeterd. Dat klinkt misschien een beetje duh. Maar als jij eenmaal durft en kunt experimenteren met de mogelijkheden van je telefoon, ligt de wereld aan je voeten. Dan kun jij álles filmen en monteren. En ik kan het je in één dag leren.

 • Filmverhalen maken met je eigen telefoon
 • Verschillende scènes opnemen
 • Losse shots tot één geheel monteren
 • Extra geluid eronder zetten voor meer impact en effect

Zin in? Ik nu al!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten. Ik hoop tot snel!

Je investering voor de Tech Training Video Skills

In 1 dag maak ik je wijzer over alle technische ins & outs van het filmen. Je gaat oefenen en experimenteren, en stapt over een enorme drempel heen: die van onbekendheid met de techniek.

Je investering is €325 exclusief btw (inclusief lekkere hapjes en drankjes).

Waar is de workshop

De workshop vindt plaats  op een ruime, landelijke locatie, goed bereikbaar en de koffie en thee zijn er heerlijk.

Tijden: van 10.00 tot ongeveer 16.15 uur