Hoe je mensen laat zien en voelen wat je wil zeggen

“Jammer hoor, dat er geen geur-tv is”: het wordt te pas en te onpas geroepen in kookprogramma’s.

Dat staat nou nooit in een kookBOEK.

Beeld en geluid geven een heel andere ervaring dan tekst

Een film geeft een beleving in beweging, in plaatjes, in kleuren en in geluid. Dat doe je niet met een site of social media. Wel met een film. Zoals bijvoorbeeld bij de film voor de Wandelcoachopleiding van Hilde Backus:

Ooit dacht ik: “misschien moet ik een coach”

Om me te vertellen wat ik later moet worden. Ik reisde op dat moment de halve wereld rond met een cameraploeg en veel vragen. En ik wist dat de tijd zou komen dat het anders moest. Dus ik googelde. En ik vond Hilde Backus.

Want die helpt mensen die iets anders willen met hun werk. Wandelend. Ik schreef me in voor haar nieuwsbrief. En las over mensen die al wandelend tot mooie inzichten kwamen. Die dingen veranderden in hun werk en hun leven. Uiteindelijk gingen we toen niet wandelen. Ik werd Videovakvrouw. En blij. Hildes nieuwsbrief zegde ik niet op.

En toen ging ik tóch wandelen met Hilde. Om te filmen

Want behalve een leesbare nieuwsbrief heeft Hilde ook filmpjes op haar site. En ik mocht de nieuwe maken. Natuurlijk deden we dat wandelend.

Ik gebruikte geen statief. Om de kijker het gevoel te geven dat hij meewandelt.

 

Hildeboom           Hildekoolwitjes

Hilde:

Voor mij was het vanzelfsprekend om een film te gebruiken om mensen te vertellen over mijn wandelcoach-opleiding. Ik heb meerdere films over mijn coachprogramma’s op mijn site staan. Voor de opleiding tot wandelcoach wilde ik dus ook een film. Met korte en bondige informatie, zodat de juiste mensen denken, die opleiding: dat is iets voor mij!

Een paar weken later was de film online

Hilde is heel tevreden over de reacties.

Mensen zijn enthousiast, ze vinden het een heldere, duidelijke film.  In beweging zijn past erg bij mij en bij mijn product en dat vind ik tof naar voren komen. En de film is er nog maar kort, maar volgens mij werkt het heel goed!”

 

Weten hoe de film op Hilde’s site staat? Kijk hier.

De beelden die je normaal weggooit: soms te leuk

Na een dagje filmen heb je heel wat materiaal. Veel meer dan in het uiteindelijke filmpje zit. Dit keer vond ik dat jammer. Daarom is er niet alleen het officiële filmpje. Er is ook een sfeerimpressie, een “making-of”: met dingen die mis gingen, zoals het script dat tijdens het wandelen uit mijn zak viel, pal in beeld. Met grappige opmerkingen. Met momenten van checken of je haar goed zit. Omdat die dingen allemaal ook bij het maken van een film horen.

En omdat het kon. Die sfeerimpressie zie je hier:

 

{a1062ar7674}
6 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *