YouTube, moeilijk? Mwoah. Wel anders.
Ik begrijp echt wel waarom het zo taai, lastig en onvriendelijk lijkt soms op YouTube. En eerlijk gezegd: zo voel ik het soms ook. Maar: dat heeft met bepaalde dingen, gewoontes en gedachten te maken. Zonder die wordt het veel gemakkelijker.
Kijk maar:
Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop
lees je liever dan je een video kijkt? Hier is de tekst:
YOUTUBE IS HARD‼️| Struggles of a small YouTuber 🥲
Als startende YouTuber kan je het gevoel hebben dat het noooooooit gaat lukken. De kijkers komen niet, of ze gaan meteen weer weg. Lijkt het of het je makkelijker afgaat op insta en li? Dat is omdat je daar alleen op de korte termijn iets merkt. Youtube geeft je geen 10 minuten, maar jarenlang de kans om gevonden te worden met die ene video. Maar dan moet je wel door die beginfase heen. In deze video vertel ik je wat je kunt doen als je het gevoel het dat het te moeilijk voor je is – om te voorkomen dat je opgeeft vlak voordat je er klanten door krijgt.
Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartphone genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereiken.AAbonneer je op dit kanaal want ik help je om je bedrijf zichtbaar te maken voor je toekomstige klant.
Waarom is Youtube zo moeilijk? Precies waarom alle dingen die goed voor je zijn in het begin moeilijk zijn. Maar er zijn ook heel veel ondernemers die ondanks dat toch veel bereik en klanten krijgen door hun Youtube video’s en die zijn, net als ik, niet slimmer, vlotter, knapper of meer commerciëler dan jij bent.
Er zijn 5 redenen waarom jij nu denkt dat Youtube te moeilijk voor je is, terwijl het eigenlijk perfect bij je past:
- Voor een camera staan en vertellen: dan lijkt het alsof je zegt; kijk naar mij! Zo ben jij niet. Je bent een vakmens maar ook netjes en bescheiden. En dat komt goed uit want in je video’s op Youtube gaat het ook niet om jou. Het gaat erom dat je iets komt brengen dat je doelgroep wil weten. Niet meer en ook niet minder.
- Ik zei: wat je doelgroep wil weten. Let op: dit wordt vaak vertaald door; wat ze zouden moeten weten. En dan sla je de plank mis. Dan komt er echt niemand Als je je niet in kunt leven in je doelgroep word je op YouTube dus keihard afgestraft.
- Je moet echt iets kunnen vertellen waar mensen iets aan hebben: lege adviezen worden niet gewaardeerd – het is dus alleen voor mensen die al goed zijn in wat ze doen, fake it till you make it; nee. En als je dus lijdt aan het impostersyndroom kan dat je hier serieus tegenhouden.
- Op een filmpje zien jij en misschien wel de halve wereld dat je ook maar een mens bent. En gek genoeg: daar is lang niet iedereen mee verzoend. Maar als je dat wel aankijkt, en dus jezelf aankijkt, dan krijg je daar juist veel zelfvertrouwen van.
- En de laatste, voor mensen die zeggen; ik vind het voor een zaal staan niet eng, en voor een camera wel: als je een video maakt, dan krijg je niet meteen applaus en reacties. De meeste respons komt later. En in de tussentijd blijf jij je afvragen: was het wel goed? Wie video’s op YouTube zet leert geduld. En om zelf te bepalen of het goed was, en wat volgende keer beter kan.
Als je dat kunt – dus je bent een vakmens, je staat niet uit je nek te kletsen en je weet dat je er mensen uit je doelgroep mee verder kunt helpen – om precies te zijn: dichter naar jouw aanbod toe, dan is Youtube echt de snelste weg naar het hart van je klant.
Wil jij stoppen met overal de gemakkelijkste weg zoeken en overstappen op de weg die je het meeste oplevert? Kijk dan deze video.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!