Ik kreeg een mail. Dit stond er in:

“Geweldig als jij mijn video maakt, Elisabeth. Maar ik wil ook zelf een video kunnen maken als ik iets leuks meemaak of iets bijzonders wil delen. Anders blijf ik afhankelijk van jou.”

Je laten helpen is prima. Afhankelijk zijn niet

En omdat elk moment van de dag een goed videomoment kan zijn is het beter om voorbereid te zijn. Ook qua spullen. Elke keer een cameraploeg voor laten rijden als jij een filmpje op wilt nemen is veel te duur,  dat vinden ook grote bedrijven. Daarom een nieuw overzicht van handige spullen voor als je video’s op wilt nemen met je smartphone:

Werk met een microfoon die je inplugt in je telefoon

Je zet het microfoontje vast op je kleding, ongeveer 20 cm van je mond en je klinkt altijd overal boven uit, ook al sta je midden op de kermis. Ik ben fan van deze, de Rode Smartlav+:

En voor wie denkt dat het altijd goedkoper kan is er ook deze:

(let wel: kwaliteit en prijs gaan vooral bij geluid hand in hand. Deze is dus zeker niét beter)

Film je graag buiten?

Dan heb je in winderig Nederland vaak een probleem: herrie van de wind. Maakt je onverstaanbaar en is niet weg te werken in welk montageprogramma dan ook. Wind verpest gewoon je opnames. Maar dit kan helpen. Een lief flufje, voor op je microfoon:

Vind je de kabel te kort? You’re not the only one.  Deze verlengkabel geeft je 6 zalige meters extra:

Heb je al een microfoon maar is die niet speciaal voor smartphones en vind je het toch zonde om weer een nieuwe te kopen? Check dit verloopkabeltje dan. Dat verbindt elke andere microfoon aan jouw smartphone.

Trouwens, als je met 2 mensen in beeld gaat zorgen twee microfoons voor mooier, gelijkmatiger geluid. Dus ook daarvoor is deze, de Rode SC6. Van 2 naar 1!

Denk je nu: huh, dat past allemaal niet in mijn iPhone, want die heeft geen gaatje voor zo’n stekkertje (wij noemen dat een minijack)? Dan heb je dit ding nodig. Je kreeg die bij je telefoon, maar je raakt ‘m gemakkelijk kwijt. Een nieuwe bestellen is snel gedaan (kost je een tientje):

Vaste hand nodig? Die hebben wij als ademend mens namelijk niet. Dus daar is deze voor. Je wordt er met spoed verliefd op: de selfiestok op pootjes:

Wil je liever je video’s maken met een iPad of andere tablet? Die past niet op alle statieven. Natuurlijk is er een speciaal ding voor gemaakt:

Meer licht nodig? Kan ook. Dit oplaadbare lampje helpt je:

Of anders deze. Kost belachelijk weinig:

Kan het allemaal wat eh, mooier? Professioneler misschien?

Cinematografischer zelfs? Spullen een echte regisseur waardig. Tenslotte worden er hele speelfilms opgenomen met smartphones. En bij mij begint het ook ernstig te kriebelen als ik dit soort filmphulpjes zie. Een ding waarmee je de meest smoothe bewegingen kan maken met je camera. Altijd stabiel. Ook lopend, op de fiets of bij een ski-afdaling. Kost wat. Maar dan heb je wat:

(Bekijk ook dit filmpje voor meer uitleg)

En hoe zit het met beeld?

De camera op je smartphone is uitstekend. Werkt bijna altijd en overal keihard om er het best mogelijke beeld uit te slepen. Houd je van hele goede kwaliteit, zelf veel extra kunnen regelen en focus verleggen, kortom, ben jij een beeldfreak die er een hobby van maakt? Dan kan het beter. Er is een app die van jouw smartphone een camera maakt met heel veel mogelijkheden. Beter beeld, meer te kiezen. Een betaalde app die leuk is om te hebben:

Filmic Pro

En hoe zit dat met geluid?

Wie graag zonder kabels werkt, of meer afstand nodig heeft dan 5 meter kan denken aan een zender. Degene die in beeld is krijgt een microfoon en een kastje dat het geluidssignaal naar de ontvanger zendt, die weer aangesloten is op je camera of smartphone. Er is net een nieuwe variant uitgebracht met hele kleine kastjes, zodat het ook met je smartphone een serieuze optie is. Dat is deze:

Gebruik er dan ook een microfoon bij, dat klinkt mooier

Kies deze, die is nieuw en perfect geschikt voor bij de Wireless Go:

Hangt je tong al op je schoenen?

Voel je de hebberigheid al bezit van je nemen? Totally begrijpelijk. Maar let op dit:

de markt voor dit soort spullen is en blijft in beweging. Wat de ene week nieuw en totally cool is, kan snel ingehaald zijn door iets nieuwers en mooiers. Zo gaat dat door en door en door. Gelukkig maar.

Wat wel blijft; dat video die raakt altijd draait om mensen

Mensen met menselijke dingen zoals enthousiasme, vakkennis en imperfectie. Van al die dingen heb je al voldoende.

Veel succes!

Stop met uitstellen. Start met je doelgroep bereiken:

Begin nu meteen met de Superspoedcursus Videomarketing voor ondernemers. Gratis:

Een snelcursus die je vertelt met welke contentstrategie ook jij met een klein bedrijf zonder marketing-afdeling echt in contact komt met je doelgroep. Geef je meteen op:

Waar mag ik je videocursus naartoe sturen?

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.


P.S.:

veel mensen hebben alle spullen in huis en maken tóch geen video’s. Of niet de goede. Dat doet bijna niemand vanzelf. Daarom is een training of een workshop om een plan te maken voor video voor je bedrijf de allerslimste investering die je kunt doen.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *