Ik miste je een beetje zegt mijn bejaarde moeder*.

“Ik miste je een beetje” zegt mijn bejaarde moeder*. Ze woont 200km verderop dus even langskomen zit er niet in. “Dus ik heb even naar je filmpjes gekeken.”

Handig toch, die video’s. Toch denk ik echt geen seconde aan mijn moeder als ik die video’s maak. Ik kijk wel uit. Niet bepaald mijn doelgroep.

Groot bereik

Je video’s bereiken veel meer mensen dan alleen je doelgroep. Je doet er veel meer mensen een plezier mee dan je kent. Wen er maar aan.

Die mensen kunnen ook allemaal iets zeggen over die video’s. Over dat je zo vaak “eh” zegt, of dat je nagellak te rood is.

Afgezien van de opmerkingen, (daar kom ik zo nog op terug): het is gewéldig dat jouw video’s zo veel mensen bereiken. Je inspireert ermee, helpt problemen op te lossen en als je moeder (of iemand anders) je mist ben je er toch voor ze. Een aantal van die mensen die je helpt worden dan ook nog je klant! Win-win-win.

Mijn video’s maak ik niet voor mijn moeder

Ik maak ze voor maar één groep mensen (die steeds kleiner wordt). En dat zijn de mensen die me nog nooit ontmoet hebben. Liefst zelfs nog nooit van me gehoord hebben. Omdat ik wil dat ze weten dat ik ze kan helpen en mijn vak versta.

Zodat we elkaar daarna wél in het echt kunnen ontmoeten en we gaan samenwerken aan de allerbeste videostrategie voor hun bedrijf. En daar heeft, als ze geluk hebben, hun omgeving (en hopelijk hun moeder) ook plezier van. Maar of je ze advies moet vragen?

“Feedbackrondje”…

Vaak zie ik dat ondernemers hun nieuwe video’s eerst tonen aan mensen die hen al kennen. “Een feedbackrondje”, heet dat dan. Waarna de video aangepast wordt tot alle opmerkingen verwerkt zijn. En alle ruwe randjes er af zijn. Tot de video saai is geworden. En niet meer de mensen aanspreekt die je aan wilt spreken.

Gloednieuwe mensen

Met een video, of je die nu zelf maakt of je een video laat maken stel je jezelf voor aan nieuwe mensen. Als mens én als vak-man of -vrouw. Zo’n video scheelt je tijd, scheelt je moeite, scheelt je kilometers.

Weet tegen wie je praat

Maar pas op dat je je bij het maken niet richt op de mensen die je al kent. Want die video’s zijn niet voor hen. Hoe leuk het ook is dat ze kijken. Dus als je een video opneemt, praat tegen iemand die jij zou kunnen helpen met jouw vakkennis en ervaring. En denk niet aan je moeder. Die kan je altijd later nog bellen.

*) Ik ben zo’n sandwich-vrouw. Met een bejaarde moeder en een kind op de basisschool. Zo iemand die als ze niet uitkijkt alleen maar bezig is om het anderen naar de zin te maken. Gelukkig ben ik ook de Videovakvrouw. Dat maakt veel goed. Want als Videovakvrouw doe ik precies waar ik het allerbeste in ben: mensen helpen aan veel bereik en leads met de video’s die ze nodig hebben. En in de schoolvakanties gaan we bij oma logeren.

Fotocredit: Clément Falize via Unsplash

Kom praten met je nieuwe klanten – in de VideoBasics workshop

In deze workshop leer je de basics van zelf video maken voor je bedrijf. Je gaat het ook echt doén, ter plekke. En je gaat naar huis met een plan voor nog veel meer.

/br

Klik op de knop en lees er alles over:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *