Maak een onvergetelijke voorstelvideo die je bekendheid én klanten oplevert

Op basis van mijn beproefde script (hoef je dus niet zelf te verzinnen).
Gewoon met je eigen smartphone – technisch een eitje, ook voor jou.

We starten op maandag 28 maart 2022. Zodat je al vanaf 8 april a.s. heel veel mensen online kan bereiken – via je website of social media.

(Mensen willen je leren kennen voordat ze iets van je kopen. Gelukkig kan je nu meedoen met de Video10daagse waarin je daadwerkelijk een video maakt waarin jij je voorstelt aan je klanten zodat zij meteen zien hoe leuk je bent.)

Onbekend maakt onbemind – ook bij jouw klanten.

We kiezen altijd makkelijker voor wie we al kennen. Dat is een feit, zo oud als de mensheid. Je weet wel: wat de boer niet kent, dat eet hij niet. En wat de klant (nog) niet kent – zelfde riedel.

We willen weten wat voor vlees we in de kuip hebben vóórdat we onze portemonnee trekken.

Dus waarom laten zoveel ondernemers hun aanstaande klanten maar zo’n beetje raden wie ze zijn?

Op hun website: alleen maar tekst en een enkele foto. Mooi hoor, daar niet van. Maar het is niet genoeg.

Bezoekers krijgen zo echt niet het gevoel dat ze je kennen, laat staan leuk vinden, en al helemáál niet dat ze je kunnen vertrouwen.

Dus ze hoppen verder en worden geen klant van je. Ze kloppen aan bij een ondernemer die online z’n zaakjes wél op orde heeft.

Dat wil zeggen: een ondernemer die wél de moeite neemt om zich met een filmpje voor te stellen. En zo de eerste stap te zetten in jullie relatie.

Als jij het nu goed doet, heb je een enorme voorsprong.

Twee feiten. Video is wordt steeds populairder, en filmpjes maken is supermakkelijk. Toch hebben de meeste ondernemers koudwatervrees. Ze willen wel maar doen het niet. Die missen dus de online-boot.

Laat ze lekker op de kant staan! Jij bent slim en kiest wél op tijd voor video. Want daar maak je het verschil. Met video kan je zélf je reputatie en bereik opbouwen via internet: omdat mensen nu eenmaal eerder kiezen voor wie ze kennen.

Je kan wel welkom zeggenlaten zien is beter.

Ben jij er zo eentje die ‘welkom op deze website’ op z’n website heeft staan, en denkt dat-ie daarmee een rode loper voor bezoekers uitrolt?

Denk nog ’s na. Dat is geen rode loper; dat is een open deur. Overbodig dus. Als een simpele bezoeker al niet welkom is, waarom heb je dan die website –

Of ben jij er zo eentje met een bio waar je U tegen zegt, en denkt dat-ie daarmee een geweldige ijsbreker in huis heeft?

Denk nog ’s na. Zo’n bio is heel indrukwekkend. Maar het is de vraag of iemand zo echt een voorproefje van je krijgt.

En dan die foto’s op je website. Prachtig hoor, we zien je glimlach en je bent volop aan het shinen. Maar wel een beetje … eh … statisch.

Woorden zijn prachtig, maar missen zeggingskracht. Beeld zegt veel meer. En bewegend beeld zegt het allermeest. Video is persoonlijk en toegankelijk. De bezoeker ziet meteen wie je bent – ook maar een mens. En dat schept een band.

Net als wanneer je iemand live ontmoet. Heb jij echter tijd of zin om al die netwerkbijeenkomsten te bezoeken, je voor te stellen en telkens hetzelfde verhaal te doen?

3,5 seconde voor een goede eerste indruk. Meer tijd heb je niet als iemand op je homepage of profiel komt

Dat is héél erg kort.

Een voorstelvideo zorgt ervoor dat bezoekers blijven plakken op je website. In die extra tijd doen ze van alles – bijvoorbeeld je aanbod ’s goed bestuderen. En als ook dat aanspreekt bellen ze je op of sturen ze je een mail. Want door dat simpele filmpje hebben ze het gevoel dat ze je al kennen en vertrouwen.

Elisabeth griffioen AKA de videovakvrouw aka de liefste videojuf

Ik was 10 jaar tv-regisseur, reisde door Nederland en vér daarbuiten met cameraploegen om tv-programma’s te maken die jij vast ook weleens gezien hebt. Ik was trots op mijn hoge kijkcijfers.

Nadat ik alleenstaand moeder/kostwinner werd, bouwde ik als De Videovakvrouw een succesvol nieuw bedrijf op. Daarin leer ik ondernemers werken met videomarketing op internet. Ik weet namelijk hoe je je kijker aantrekt en vasthoudt in je video.

En hoewel mijn eerste voorstelvideo bereslecht was, kreeg ik er wel klanten door. Bijna iedereen die het filmpje bekeek schreef zich in voor de gratis weggever. Die video brak het digitale ijs tussen mij en de bezoekers van mijn homepage. Ondanks m’n eigen bedenkingen vonden zij mijn filmpje juist hartstikke leuk.

Stel je voor dat mensen jou 24/7 kunnen ontmoeten – zonder dat jij daarvoor de deur uit hoeft.

Door een goede voorstelvideo kunnen mensen je meteen leren kennen, leuk vinden en vertrouwen.

Ze schrijven zich in voor je weggever. Ze melden zich aan voor je cursus. Of ze mailen dat ze je ‘eerst nog even willen spreken’ voordat ze meedoen aan je jaartraining.

Allemaal prima. Want jouw bedrijf gaat als de brandweer. Je wordt zelfs herkend – zonder dat je je ooit hebt voorgesteld. Tijdens een netwerkborrel spreken mensen je aan: hee, ik herken je van je filmpje!

Allemaal zonder dat jij je anders hoeft voor te doen dan je bent. In die video ben je gewoon jezelf. Je haar piekt. Je verspreekt je een keer. Je kraag zit scheef. Het maakt allemaal niet uit: je bent 100% jou, unplugged, uniek en daardoor superaantrekkelijk.

Veel gedoe zeker, zo’n video maken?

Eng. Ingewikkeld. En jij bent vast niet leuk genoeg.

Allemaal niet waar. Echt niet!

Luister naar me. Ik dacht dat ook bij m’n eerste filmpjes. Maar het bleek dat kijkers iets zagen wat ik niet zag.

Jezelf zien praten en bewegen is gek.

Kijk, jij kent jezelf alleen als een bevroren beeld in de spiegel of op een foto. Maar jij bent de enige die zo kijkt, en het vervolgens raar vindt om zichzelf op een filmpje terug te zien.

Andere mensen zien jou je hele leven al, bewegend en gebarend – en vinden je vooral een normaal mens.

Ook de bezoekers van je website die jouw voorstelvideo zien. Die denken: hm, goed verhaal, die persoon vertrouw ik wel. Daar wil ik wel een dienst van kopen of een cursus bij doen.

In 10 dagen (kwartiertje per dag) heb jij een voorstelvideo waar je klant JA tegen zegt.

Maak je eigen voorstelvideo IN 10 kleine STAPJES – DAT KAN ALLEEN MAAR GOED GAAN

In de Voorstel Video10daagse bedenk en maak je zelf je eigen onvergetelijke voorstelvideo voor je website en social media. De allerbeste manier om je doelgroep snel kennis te laten maken met jou én je product of dienst.

In de Voorstel Video10-daagse:

  • krijg je dé blauwdruk voor een ontspannen videopitch (geen beginnersfouten!)
  • leer je alles om dat filmpje ook echt te maken (simpele techniek)
  • krijg je inspiratie en support van andere ondernemers (veilige proeftuin)
  • plus feedback van de Videovakvrouw (deskundig advies)

Met een paar goeie tips en je eigen smartphone lukt het in 10 dagen

Ook jij kan het – zelfs als je nog nooit iets met video hebt gedaan.

Doe van 28 maart tot en met 8 april mee met de Voorstel Video10daagse – samen met een heleboel andere ondernemers die een tikkie cameraschuw zijn en het maken van video’s steeds maar uitstellen. Door mijn energie en die van de groep ga je aan de slag – wij trekken jou erdoorheen. Met maar één doel: die ultieme voorstelvideo.

In 10 dagen maak jij een onvergetelijke video waarin je vertelt wie je bent en wat je doet, én wat jij wil dat de kijker doet. In zo’n video hoef je niet veel te zeggen – maar wel precies het goede. Mijn voorbeeldscript helpt jou over de drempel.

Tijdens de 10daagse ga je stap voor stap je script maken – ik vertel je precies hoe. Zo’n script kun je niet in één keer bedenken: daarom krijg je elke dag een tip hoe je kort en krachtig jou en je bedrijf neerzet. Zodat jij na 10 dagen daadwerkelijk een filmpje kan hebben. Geschoten, gemonteerd en online geplaatst.

Wat krijg je met de Voorstel Video10daagse

Behalve een hoop lol (en een klein beetje inspanning) ook:

  • 10 korte filmpjes met tips waarvan je enorme zin krijgt om zelf een voorstelvideo te maken. Ik breng je elke dag een stap verder naar je einddoel.
  • Een script voor de beste videopitch (die je kijker raakt én die niet nep aanvoelt om te doen). Je weet zeker dat je de juiste dingen zegt en niets vergeet.
  • Handige shoplist met de beste (en simpelste) tools voor het filmen – zonder allerlei onzinnige spullen die je niet nodig hebt. Scheelt je een hoop geld en zoeken!
  • Mijn e-book ‘Zelf filmen? Vermijd deze beginnersfouten’ – zodat je straks reacties op de inhoud krijgt en niet op hoe je haar zit.
  • Het definitieve antwoord op de hamvraag ‘wat moet ik aan als ik in beeld ben’. Hoef je daar niet meer over na te denken. Want je ziet er gewoon leuk uit!
  • Toegang tot een besloten discussie/deelgroep op Facebook – deelnemers aan vorige edities ervoeren deze groep als een ‘warm bad’, stimulerend en vertrouwd.

Niet verder vertellen: deze 10-daagse is eigenlijk een verkapte videocursus in een notendop. Want tussen neus en lippen door worden ál je video’s beter.

Je kunt je nu inschrijven. We starten op maandag 28 maart 2022. Vanaf die datum krijg je elke dag een mail die je helpt een nieuwe stap te zetten naar een onvergetelijke voorstelvideo.

In 10 dagen heb jij een voorstelvideo waar je klant ja tegen zegt