In 3 uur jouw plan naar zichtbaar worden met video

Wat?
Een workshop waarin je actief aan de slag gaat met video en in 3 uur alles leert dat je nodig hebt om er zelf effectief mee aan de slag te gaan.

Waar?
In Leusden (provincie Utrecht) op een fijne locatie. De workshops zijn (als het nodig is online). Net zo leuk, net zo waardevol, en met even enthousiaste deelnemers. Als we weer zonder risico op locatie kunnen werken met een klein groepje mensen doe ik dat. We wachten de maatregelen af!

Wanneer?
Donderdag 11 juni 2020 van 09.30 tot 12.30 uur ONLINE
Vrijdag 3 juli 2020 van 09.30 tot 12.30 uur

Videobasics: startworkshop voor ondernemers die filmpjes willen maken

Omdat jij eerst wil weten hoe en waarover

Dus jij wilt verder met video

Omdat je zo snel contact legt met je doelgroep.

Omdat je wil laten zien wat jou uniek maakt.

Omdat je je klantenkring wil uitbreiden.

(En omdat iederéén het doet – want het werkt echt.)

Misschien heb je al eens een filmpje gemaakt

Eentje. En is het daarbij gebleven.

Je postte de video en kreeg geen likes. Dus jij dacht: zie je wel, ik kan het niet.

Of je had geen idee waarover je het in een volgend filmpje moest hebben.

Of je hebt je filmpje zelfs niet geplaatst omdat er net een brommer voorbijreed.

Je bent niet de enige die video’s maken lastig vindt

Veel ondernemers beginnen er daarom niet eens aan. Of stoppen na de eerste poging, net als jij. Geïntimideerd door de techniek. Onzeker over hoe ze online video voor hun onderneming willen gebruiken.

Online video is een fluitje van een cent

Als je eerst maar nadenkt over wat je wil zeggen. Over hoe je in beeld wil. Over wat je op de achtergrond wil. En over wat je wil dat de kijker doet na afloop.

Met zo’n video-plan in je achterhoofd maak je met je eigen smartphone prima video’s. Drie (3!) shots zijn genoeg om een verhaal te vertellen. Dat je in no-time online zet. Ja, ook jij.

Dé oplossing voor video-vrees: een videoserie

Ik vind het ontzettend jammer als jij het bij die ene poging zou laten. Daarom ga je in de startworkshop Videobasics aan de slag met je eigen videoserie, van drie, vier of vijf video’s.

Waarom een hele serie?

Hoe vaker je filmt, hoe beter je wordt. En hoe sneller je cameravrees overwint. Je moet het allemaal gewoon een keer gedaan hebben, dan is het enge of moeilijke er zó af.

Je kunt zo’n serie heel goed gebruiken in je marketing. Bijvoorbeeld als gratis weggever voor bezoekers op je website in ruil voor hun e-mailadres. Kun je ze later nog eens wat sturen. Informatie over je aanbod bijvoorbeeld.

Het bespaart je werk. in zo’n serie kun je antwoord geven op vragen die je vaak krijgt van klanten. Of een paar misverstanden uit de weg ruimen over hoe het is om met jou te werken.

Je weet dan tenminste zeker dat het niet bij één filmpje blijft.

Wat ga je doen in de startworkshop Videobasics

Je leert alles wat je nodig hebt voor het maken van online filmpjes, qua voorbereiding en techniek. Ik vertel je ook wat je vooral níet moet doen.

Je krijgt mijn suggesties voor de inhoud van je videoserie. Die hoef je dus niet in je uppie te bedenken.

Je maakt een plan voor je videoserie: welke onderwerpen komen erin en wat wil je erover zeggen.

Je gaat aan de slag met een eerste video. Die ga je schieten in een paar scénes – meer heb je niet nodig.

Je went eraan de lat niet te hoog te leggen. Klanten houden van echte mensen, ook die van jou. Hoe meer jij erin, hoe beter.

Je laat je filmpje zien aan mij en de andere deelnemers. En je krijgt onze feedback – wordt-ie alleen maar beter van.

Natuurlijk ga je na de workshop niet naar huis met 3 (of 4,5) affe filmpjes

Dat zou al te mooi zijn. We kunnen niet heksen.

Je hebt dan wel een strak filmplan. Je weet precies waar je serie over gaat. En je weet ook hoe je die video’s moet schieten.

Zonder beginnersfouten dus (zoals het vergeten van een call to action aan het eind).

Je gaat in elk geval één filmpje schieten

Bijvoorbeeld het promotiefilmpje van je videoserie. Of gewoon het laatste filmpje. Maakt niet uit.

Voordeel is dat je zo het hele proces van video maken doorloopt. Dus jezelf in beeld brengen, smartphone op tijd aanzetten en praten. Ik laat je ook zien hoe je met een app je video in kunt korten.

Nazorg en feedback op je videoserie!

Na de workshop laat ik niet aan je lot over.

Want ik wil persé dat jij die video’s maakt. Daarom plannen we – als jij dat ook wil – nog een halfuur via Skype (of Zoom), binnen een maand na de workshop. Dan geef ik opbouwend commentaar op je filmpjes. Je kunt me dan ook vertellen wat helemaal mis ging of juist errug goed.

Tip! Maak hier vooral gebruik van. Het is ook een goede stok achter de deur om ná de workshop bezig te blijven met je video’s.

Het enige wat je mee hoeft te nemen is je good old smartphone

Merk maakt niet uit. En vergeet ook je oplader niet.

Tijdens de workshop heb ik een beperkt aantal selfiestokken en microfoons te leen.

Van mij krijg je ook alvast een kant-en-klare titel voor je videoserie

Als je midden in je onderwerp zit, is het verzinnen van een leuke titel vaak moeilijk. Ik weet wat werkt en niet werkt met titels – welke saaaaaaai zijn en welke de lading dekken en nieuwsgierig maken naar meer. Daarom check ik van tevoren je website en blog, en stel ik je in de workshop een paar creatieve titels voor.

PLUS

  • Voorbereidende vragenlijst. Dan kunnen jij en ik van tevoren nadenken over onderwerpen voor je serie.
  • Mijn technische kennis die ik gedoseerd over je uitgiet. Ik vertel je alleen wat je nodig hebt. Maar wel goed en grondig.
  • Boodschappenlijstje voor het maken van video’s. Je krijgt mijn geüpdatete lijstmet slimme oplossingen voor lastige dingetjes.

Ik heb de basic video workshop gevolgd, omdat het mij erg aansprak dat ik een serie video’s moe(s)t gaan maken. Doordat ik uitgedaagd werd mijn favoriete producten te gaan benoemen ben ik verder dan ik bedacht had! De eerste serie ben ik al bijna klaar mee en de volgende staan al op lijstje om te gaan maken! Dankjewel dat je me zo uit mijn ‘angst’ (mezelf terug horen) hebt gehaald en inspiratie heb gegeven om het gewoon te doen!

Kim van BeekNatuurkapper

Wie is Elisabeth Griffioen

De eerste Videovakvrouw van Nederland.

Ooit begonnen met bijna niets – geen netwerk, geen klanten en zelf ook nog ’s bang voor de camera. Ik had alleen een idee: ondernemers leren zichtbaar te worden met video.

Gelukkig had ik wel jarenlange tv-ervaring. Plus kennis van cameratechniek en vooral van het trekken en vermaken van kijkers. Voordat ik De Videovakvrouw werd, deed ik het namelijk voor het geld: video’s maken – duizenden mensen keken ernaar.

Je investering voor Videobasics

In 3 uur vertel ik je wat video voor jouw onderneming kan betekenen en laat ik je goed doordachte keuzes maken. Je gaat ook aan de slag om je video-plan daadwerkelijk uit te voeren.

Je investering is 75 euro exclusief btw (inclusief lekkere hapjes en drankjes, plus de nazorg natuurlijk).

Waar is de workshop

Video Basics vindt plaats in Erf de Burgwal, in een mooi verbouwde koeienstal. Lekker centraal in Leusden, provincie Utrecht. Ook goed bereikbaar met OV en er is gratis parkeergelegenheid.

Wanneer is de workshop

De eerstvolgende editie van Videobasics is ONLINE op 11 juni 2020 van 9.30 tot 12.30 uur