Je kunt stoppen met video’s maken maar je kunt ook deze truc proberen die mij vanaf het begin geholpen heeft, ook toen ik nog heel verlegen voor de camera was.

Kijk maar:

Inmiddels heb ik al heel wat ervaren sprekers tot stilstand zien komen voor zo’n lens. Die lens, dat is een reuzendoder.

Vind jij het, ondanks al mijn tips toch lastig om die camera aan te zetten en te vertellen over je vak en je bedrijf? Kijk dan verder, want ik heb goede truc voor je waardoor je voortaan nooit meer de moed verliest als je je camera aanzet.

Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartfoon genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereike

Herken je dat? Dat je voor de camera staat, en oeps, opeens alle enthousiasme en spontaniteit voelt wegsijpelen? Dat hele leuke idee dat je had, het lijkt opeens belachelijk.

Daar sta je dan, voor XXXX. En dan komt die ene gedachte vaak bovendrijven: Wie denk je wel dat je bent, met je video?

Herken je dat niet – dan behoor je tot de happy few die altijd blij en zelfverzekerd voor een camera kan staan zonder aan zichzelf te twijfelen. Dan hoef je niet verder te kijken. Dag.

Voor jou, omdat je wel gebleven bent: wat je mist als je voor een camera staat en je wilt iets leuks vertellen is contact. Een mens om tegen te praten. Daarom is spreken voor een zaal makkelijker: dan zie je tenminste tegen wie je praat.

Die camera, dat kleine rondje – dat kijkt niet terug – dat is een zwart gat. Maar daar hoef je niet in te vallen om een video te maken. Want je weet natuurlijk best tegen wie je praat.  Wie is dat voor jou?

Want: Heb je voor product een persona bedacht, een ideale klant, met alles erop en eraan? Dan heb je nu een probleem.

Want zo’n persona is een fijn marketinghulpmiddel voor grotere bedrijven, maar het helpt je niet als je video’s opneemt. Dan helpt er maar 1 ding.

Als je je video opneemt, kies dan tegen wie je praat. En kies 1 echt mens. 1 van de velen uit je doelgroep, en iemand die je ook echt kent. Dus niks verzonnen persona – een mens van vlees en bloed. Je kunt zelfs een foto op je camera plakken, maar het lukt je vast ook wel gewoon in je hoofd. Zie die persoon gewoon voor je en vertel je verhaal aan die ene persoon.

Wedden dat het dan wel lukt? Het leuke is: als je dat doet voelt iedere kijker zich persoonlijk aangesproken. Ik doe het nu ook. Ik heb het tegen jou. Echt!

Herken je dat gevoel dat alle enthousiasme verdwijnt als je voor de camera staat? Vertel het me in de comments. En probeer bij de volgende video iemand te kiezen om in gedachten tegen te praten.

Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop

Een halve dag, op een fijne locatie in het midden des lands.
Ik leer je hoe je de beginnersfouten vermijdt, hoe je je eigen video-serie ontwikkelt (om 1 video écht te weinig is) en je gaat een video opnemen. Omdat je er dan pas echt doorheen bent. Kun je na de workshop zó de wereld in met je video’s:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *