Herken je dat?

Dat je door je lijstje kijkt (héb jij wel een lijstje??) en dat je hart bij dat ene onderwerp net iets sneller gaat slaan.

Dan klopt het dus.

Dan weet je welke het gaat worden deze week. Een regel die werkt maar die niemand ooit met je deelt. Maar ik had er een goede reden voor.

Het had al veel te lang geduurd.

Kijk maar:


Ga eens serieus mensen bereiken – met video. kom naar de VideoBasics-workshop

Kom naar de Video-strategie workshop.  Op 30 oktober.
Klik op de knop en lees er alles over:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vlog 45 Maak een lijstje. En kies het engste onderwerp.

Vandaag gaat het over een documentje dat ik heel goed bewaar. Het staat op mijn telefoon, op mn computer. En ik houd het heeeel goed bij: mijn vloglijst. Ik ga je nu vertellen wat je moet voelen bij het kiezen van je onderwerp om die video echt tot een succes te maken.

De Videovakvrouw deelt haar kennis over de beste video’s voor je bedrijf met jou in deze vlogs. Pas ze toe en je maakt snel contact met jouw toekomstige klanten. Want mensen doen geen zaken met je logo, die willen de mens achter je bedrijf zien.

Er staat van alles in mijn vloglijst. Ideeën voor vlogs. Over hoe je een video moet beginnen, en over microfoons, over video-series, en over hoe lang een video moet zijn, en natuurlijk een lofzang op de selfiestok maar dat had ik al eens gedaan.

Sommige onderwerpen staan er al meer dan een jaar. En steeds kies ik ze niet. Dat is omdat ik ze eigenlijk een beetje saai vind… En als ik het saai vind, dan zie je dat aan me. En dan sta ik dus iets heel nuttigs met een verveelde kop te vertellen. Dan komt het dus niet over.

Deze bijvoorbeeld: maak een lijstje van ideeën. Goede tip, meer dan goed, onmisbaar. Maar ik zag mezelf daar dus geen vlog over maken. Want dan sta ik er niet echt vrolijk bij. Je kunt aan me zien dat ik het zelf een beetje voor de hand liggend vind. Dus die kies ik dan niet.

Ik kies vaak op  gevoel, en niet op een fijn gevoel. Ik kies het onderwerp waar ik op dat moment een beetje zenuwachtig van word.

Net dat beetje extra spanning waardoor ik scherp genoeg ben om er ook een goede video van te maken en enthousiast en dus een klein beetje gespannen voor de camera te staan. Om AAN te gaan dus. Om echt mijn best te doen, me niet op de vlakte te houden. Dan kijk ik veel levendiger uit mijn ogen en dus heeft die video meer impact.

Vandaag gaat die tip: maak een lijstje, dus van mijn lijstje af. En ik heb een vraag voor je:

kijk eens op jouw onderwerpenlijstje. Als je dat niet hebt, start er dan als de sodemieter eentje. Ik weet zeker dat je zo uit je hoofd 5 onderwerpen kunt bedenken.

Zo niet, kijk dan dus even in je blogposts voor inspiratie, daar over vertelde ik in een andere video.

En als je op je lijstje kijkt dan iets leest waardoor je wat spanning voelt, waar dan ook, dan kies je die. Dan wordt het een goede video. Probeer het maar. En deel je video of je idee hier onder.

En volgende week vertel ik je hoe je nog veel video’s kunt halen uit 1 idee. Want echt, 1 video, dat is eigenlijk geen video. Het wordt pas leuk als je er veel hebt.

Ik zie je in de comments. En abonneer je op deze video’s  en vergeet niet op het belletje te klikken dan krijg je als eerste bericht als er weer een nieuwe online is. En als je dan toch bezig bent:, wil je deze ook doen? Zou ik heel aardig van je vinden. Dank je wel!