Waarom jouw werk niet “te filmen” hoeft te zijn om jezelf toch op ons netvlies te zetten.

“Weet je wat het is?” zei Tony tegen me.

“Het is gewoon heel moeilijk om uit te leggen wat ik doe. En je kunt het niet laten zien. Want dan zie je twee mensen praten.”

“Ja” zei ik. “Dat is lastig”. Eerlijk gezegd, ik wist het ook niet. Ik had wel vaker een film voor een coach gemaakt. Maar het blijft een probleem dat veel coaches hebben.

Tony Visker is coach en counselor voor mensen met chronische stressklachten. Mensen die tegen een burnout aan zitten. Hij doet het goed. Maar hij wil het graag nog beter doen. Dat betekent meer zichtbaarheid op internet.

Maar hoe word je als coach zichtbaar?

Terwijl de hele wereld roept dat je meer aan marketing moeten doen en dat je minimaal een ton moeten kunnen verdienen blijft het lastig om jezelf op het netvlies van mogelijke klanten te zetten.

“Het is onzichtbaar, wat ik doe.” zei Tony.

“Nou ja, je ziet het wel. Als ik ze geholpen heb stapt er een ander mens naar buiten dan degene die bij mij op eerste consult komt. Wat ik doe werkt. En ik bespaar werkgevers ontzettend veel geld. Omdat hun mensen anders langdurig ziek thuis komen te zitten.”

Ik knikte. Met geld en feiten kun je mensen overtuigen. Maar het gaat niet van harte.

Tony zuchtte.

“De vraag is: Hoe maak je werkgevers duidelijk wat er omgaat in iemand die tegen een burnout aan zit?”

In de auto naar huis dacht ik: als er één middel is waarmee je een gevoel kunt overbrengen, dan is dat toch film. Het kan subtiel, het kan cru, maar het is de meest directe weg naar het hart van de kijker. Dus als het puur om een gevoel gaat, het gevoel van langzaam steeds verder weg te zakken, steeds minder lucht te hebben…

En zo kwam er een film voor op de site van Tony. Deze is het. Vergeet niet af en toe adem te halen tijdens het kijken.

Met dank aan Hotel Mitland (de opnamelocatie) in Utrecht.

5 replies
  1. Karin Schluter
    Karin Schluter says:

    Werd erg nieuwsgierig en heb meteen je filmpje bekeken en je e-boek besteld. Ik denk nu even anders over mijn gedachten foto’s en film: niets voor mijn werk. Ik ga hier nog eens stevig verder over dubben…. Mooi filmpje overigens!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *