Meteen doorscrollen naar de video kan ook!

Heb je een filmpje opgenomen, zie je later pas dat je kraag raar zat.

K#k! Of iets netters, als je in gezelschap bent.

Onder het mom van perfectionisme gebeurt er heel veel niet. En soms is dat jammer

Maar echt niet altijd. Want een beetje kwaliteit leveren is ook belangrijk. Maar dat zeg ik nu. Terwijl in dit filmpje wel degelijk mijn kraag scheef zat. De Videovakvrouw is in dit filmpje op reis met Brene Brown, Oprah Winfrey en Janneke de Kler.

En onverwacht kwam er een mooi compliment:

Brene Brown weet dingen zo te fomuleren dat ze aankomen en dat we er iets mee kunnen. Dat vind ik erg knap. Daarom citeer ik haar weleens. De quote die ik deel met mijn cursisten is deze:

En wat ze vertelt over perfectionisme als “20 ton shield” kun je ook in deze video zien. Rond 1.30 zegt ze het letterlijk:

4 replies
 1. Marjon Bohré
  Marjon Bohré says:

  Ha Elisabeth, Leuk dat Brené weer eens langs kwam in je filmpje <3! Maar ja, er zo maar mee stoppen… als het zo makkelijk was, deed iedereen het :-). Wat Brené óók zegt is dat perfectionisme een procesverslaving is. Je gebruikt het omdat je jezelf wilt beschermen tegen oordeel en kritiek van anderen én jezelf. En als dat dan niet lukt, als je dan tóch kritiek krijgt, dan denk je niet: o, dit werkt niet, daar ga ik mee stoppen. Nee, je doet het de volgende keer nóg perfecter. Net als een verslaving dus. Een hart onder de riem voor alle herstellende perfectionisten onder ons: ermee stoppen? Klinkt makkelijk, maar is niet eenvoudig…

  Reply
  • Elisabeth Griffioen
   Elisabeth Griffioen says:

   Mee eens Marjon, dank voor je mooie toevoeging! Ik voeg even de link naar je site toe, voor mensen die zich willen verdiepen in het werk van Brene Brown en vooral er mee willen leven: http://www.marjonbohre.nl/

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor de gratis snelle videocursus: Kom uit je Videokramp:

{a1062ar29931}