Samen in beeld: lijkt gezellig, is superawkward

Als je tenminste mijn 3 stappen niet gedaan hebt. Als die wel doet is een gesprekje met iemand anders juist een hele goede aanvulling voor je video.

Kijk maar:


Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop

Een halve dag, op een fijne locatie in het midden des lands.
Ik leer je hoe je de beginnersfouten vermijdt, hoe je je eigen video-serie ontwikkelt (om 1 video écht te weinig is) en je gaat een video opnemen. Omdat je er dan pas echt doorheen bent. Kun je na de workshop zó de wereld in met je video’s:

Lees je liever? Hier is het script van deze video:

192 samen in beeld is een feestje – maar niet heus

Wel een video maken – en niet als een belerende juf in beeld komen – dit is 1 manier om dat te doen: haal er iemand anders bij in beeld!

Hoi!

Hoi!

Hoi!

Ha Leo!

In deze video vertel ik je de hoe je iemand in beeld haalt  in je video – en ook je kijker erbij betrekt.

 

Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartphone genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereiken.

Dit is een klassieker: met zijn 2en in beeld, zonder dat je afspraken gemaakt hebt, is superongemakkelijk, voor je gast, voor jou én voor de kijker. Die kijker raakt compleet afgeleid: naar wie moet je kijken.

Het is natuurlijk superleuk om mensen te betrekken bij je video, op een event bent, of een feest, of een training zoals hier. Dan kan je eindelijk eens iemand anders aan het woord laten, om een mooi verhaal te delen of een mening te geven. Goed voor de afwisseling en ook heel gezellig.

Maar dat gaat ook weleens mis. Want hoe ongemakkelijk is het als er 2 mensen naast elkaar in beeld staan die niet weten waar ze moeten kijken. Dat slaat de sfeer een beetje dood.

Ik geef je 3 regels waardoor jij gemakkelijk even iemand in beeld haalt in je eigen video – zonder dat het er ongemakkelijk uitziet.

 

  1. Eerst vragen of het mag

‘Leonardo, ik kom zo even bij je langs met de camera, ik stel je een vraag, is dat ok? ‘

  1. Zeggen waar je gast moet kijken (naar jou)

“Je hoeft niet in de camera te kijken, kijk maar gewoon naar mij.”

  1. Stel maximaal 1 vraag en ga dan weer door.

“Dus dan kom ik naast je staan en dan vraag ik wat je van de workshop vindt, en dan geef jij antwoord, ok?”

En dan is het dus niet zo, maar zo.

Wil je een langer gesprek, meer vragen stellen, dan pak je zoiets anders aan, dan ga je niet met zijn 2en in beeld. Hoe je dat doet leg ik uit in een andere video.

Haal jij er wel eens iemand bij in beeld? Laat het me weten in de comments, en kijk ook meteen naar deze video als je twijfelt of het wel echt een goed idee is:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *