Je moet ook maar alles tegenwoordig. Kort, lang horizontaal, verticaal. Maar ja: alle marketing-kenners zeggen het: video, video video!

Gelukkig is er een handige gadget die jou helpt.

Kijk maar:

Maak korte video’s met je telefoon rechtop

Ook over het komende jaar zeggen alle marketinggoeroes het: video video video. Het zou saai worden als het niet in zoveel vormen en op zoveel manieren kon!

In deze video laat ik je een handig hulpmiddel zien waarmee je met 1 handomdraai klaar bent om zowel horizontale als verticale video’s te maken zodat je op alle platformen zichtbaar kunt zijn met je video’s.

Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartphone genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereiken.

Ze noemen het ‘Short form video’ en het is heel hard gegroeid – het lijkt wel of iedereen ze kijkt! Short form betekent gewoon korte video’s, van maximaal 2 minuten. Daar haken mensen makkelijk bij aan, omdat het zo kort is. De plekken waar de meeste korte video’s worden gekeken vragen niet alleen om korte, maar ook om verticale video’s. Zo dus.

Maar weet je wat alle marketing goeroe’s ook zeggen? YouTube is en blijft mega-belangrijk om gevonden te worden. En daar zijn de video’s horizontaal, en ze duren veel langer, de gemiddelde video op Youtube duurt 10 minuten!

Hoe zorg je dat je bij blijft? Door beide soorten video’s te maken. Daar gebruik ik een handig hulpmiddeltje voor waardoor je, in een handomdraai kunt switchen tussen horizontaal en verticaal

Deze kun je op een selfiestok met een universele aansluiting monteren. En dan kan je per video kiezen: film je zo, of film je zo

Op mijn favoriete selfiestick zit zo’n houder, en daar past deze niet op, maar je kunt er ook een andere houder opzetten en daar past deze wel op. Dus het witte stukje met het witte schroefje. En dan deze ipow smarpthone mount. En dan kan je lekker filmpjes opnemen, verticaal en horizontaal!

Niets staat je in de weg. Wil je je verticale short video’s op Youtube zetten? Die mag dan niet langer dan 1 minuut zijn, zet dan in de titel #shorts. En natuurlijk passen je verticale video’s op Tiktok, daar mag je video tot 3 minuten duren, en op Instagram 90 seconden. En dat kan allemaal morgen weer anders zijn. Er zit niets anders op dan video’s te blijven maken. Op welke video die jij gemaakt hebt ben je het meest trots? Laat het me zien, zet de link in de reacties. Een video die ik zelf ooit goed gelukt vond is deze: en daar zit trouwens ook een handig advies in voor jou, voor al je korte én lange video’s.

Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop

Een halve dag, op een fijne locatie in het midden des lands.
Ik leer je hoe je de beginnersfouten vermijdt, hoe je je eigen video-serie ontwikkelt (om 1 video écht te weinig is) en je gaat een video opnemen. Omdat je er dan pas echt doorheen bent. Kun je na de workshop zó de wereld in met je video’s:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *