Ik hoor soms dingen, ach ach.

Wat een onzin, denk ik dan. Maar dan denk ik ook aan die tekening waarin Fokke en Sukke praten over de boekdrukkunst, en zeggen: “de mensen zullen toch altijd handgeschreven boeken willen lezen!” (zie link)

Ooit vond ik selfie-stokken ook stom. Nu onmisbaar.

Dus of het klopt wat ik zeg? Ik denk het wel

Hoe denk jij dat jouw social media tijdlijnen er over een paar jaar uitzien? Ik hoor zo vaak onzinnige uitspraken dat ik mijn ongezouten mening geef. Terwijl mijn dagelijks leven er nogal doorheen zat.

Want geleefd moet er ook worden, tijdens het vloggen:

Ga eens serieus je doelgroep bereiken – met video. kom naar de workshop

Kom naar de Video-strategie workshop.  Op 12 september. Daar ga je de knopen doorhakken die al zo lang liggen te wachten.
Klik op de knop en lees er alles over:
9 replies
 1. Ellen Faber
  Ellen Faber says:

  hoe val je met de deur in huis? best lastig. Als ik een filmpje maak zit ik in mijn atelier aan de werktafel. Met een leeg blad en daar maak ik iets van. het eerste moment is dus nogal leeg, denk ik.

  Reply
 2. Joke Zonneveld
  Joke Zonneveld says:

  Leuk je filmpje, geniet er elke keer weer van.
  Met de deur in huis vallen heb ik geen probleem, omdat dat in mijn format zit. Ik stel een prikkelende vraag, draai dan mijn lead, en geef antwoord na de lead en een call to action, meestal richting: geef je op voor mijn cursus. Ik heb nog steeds geen genoeg van mijn format. Meestal blijf ik zelf uit beeld, maar mijn laatste filmpje is met mij in de vraagstelling en een stukje eerste uitleg het hoofd voluit in beeld. en ik vind dat ik dat tegenwoordig heel ontspannen doe. Ik heb veel van jou geleerd Elisabeth, op alle vlakken!
  https://vimeo.com/328697571
  Ondertiteling moet nog, dat vind ik wel een crime.

  Reply
  • Elisabeth Griffioen
   Elisabeth Griffioen says:

   Hoi Joke, dank voor je reactie. Fijn, een eigen format dat werkt en waar je je goed bij voelt! Ondertitelen is idd een crime, ben het met je eens!

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoe zou het op het internet zijn als ALLES video is? Verschrikkelijk! Lijkt mij echt een nachtmerrie.

Ik kom net van de huisarts want ik moest een injectie. Die wil ik niet zelf doen. Hoeveel instructievideo’s er ook voor zijn.

Er zijn toekomstgoeroes die zeggen dat we helemaal overgaan naar video. Dat alles op internet video wordt. Lijkt mij echt enorm onhandig. Ik zeg wel steeds: ga video gebruiken voor je bedrijf. En dat is geen onzin.

Maar soms schrik ik wakker van deze gedachte:

wat als iedereen die mijn vlogs bekijkt en leuk vindt het ook echt video’s gaat maken en online zetten?

Dan wordt mijn hele social media tijdlijn 1 grote bewegende kolkende stroom van beelden en geluiden en ben ik uren kwijt met kijken en kan ik niet meer snel iets lezen.

Kan het echt zo worden? Gaat alle marketing massaal over op video?

Het is echt zo’n dag van balans: driekwart moeder/driekwart Videovakvrouw; huisarts, straks een gesprek met iemand die ik begeleid met haar videostrategie, ik neem deze vlog op, die moet ik ook monteren, en dan hup naar de voetbaltraining met het kind. Yeah!? En dan vlog afmaken en uploaden mailen en zo.

Maar, gaan we allemaal massaal aan de video en niets anders?

Ik weet 2 dingen zeker: De kracht van geschreven tekst is onverminderd groot en zal niet verdwijnen. Video en tekst werken heel goed samen, de 1 kan niet zonder de ander.

En nog belangrijker : het gaat echt niet gebeuren dat alle ondernemers ie video’s gaan maken en online zetten. Zelfs al weten ze dat het goed is. Je hebt er moed voor nodig, en overtuiging dat je iets te melden hebt, en wat creativiteit, en doorzettingsvermogen. Lang niet iedereen houdt het vol.

Ze zeggen wel “De brutalen hebben de halve wereld”, maar dat geldt helemaal voor ondernemers die met video laten zien wie ze zijn, die hebben ook de halve wereld, en ze zijn met veel minder dan al die anderen.

Dus het lijkt soms of iedereen het doet, maar dat is niet zo. Daarom is er ook nog alle ruimte voor jou. Het worden er wel steeds meer, die ondernemers met video, dus probeer het dan wel zo te doen dat mensen die video’s willen zien.

Besteed dus extra zorg aan de eerste 15 seconden van je video. Zorg dat je je kijker nieuwsgierig genoeg maakt om ook de rest te bekijken. Hoe? Val keihard met de deur in huis. Dan is je kijker meteen gegrepen.

Doe jij dat in je video’s? Ik wil het graag zien. Zet een link naar jouw video’s onder deze video, of schrijf iets, want lezen blijft fijn: vertel hoe jij je video’s begint, en waarom.

Ik ben benieuwd dus ik ga alles lezen en bekijken wat je in de comments plaatst.

Dag!