Hoe je regelrecht het hart van je klanten binnenwandelt.

Een tweet die mensen raakte.

Een tijdje geleden tweette ik een link naar een filmpje. Het ging over een 90-jarige schoenmaker die al meer dan 60 jaar in dezelfde zaak schoenen repareert. Met liefde en toewijding. Het raakte een snaar, gezien de vele reacties die ik kreeg. Ontroering, bewondering, sentiment.

Allemaal door een filmpje…

Klik hier om de film in een ander venster te openen.

De meest geliefde schoenmaker ter wereld

Bij het woord schoenmaker denk ik nu aan hem, en niet meer aan de schoenmaker bij mij in de buurt. Hoe bereikte hij dat? Door te vertellen over wat hij doet, waarom hij dat doet, wie hij is. Door het te laten zien. In één goed gemaakte film van minder dan vier minuten. Een opmerkelijke prestatie. Die hem en zijn zoon klanten op zal leveren. En nog veel meer fans. Ook al deed hij het daar misschien niet voor.

“Ja, hij. Maar ik kan niet”

Je kunt denken: deze man is heel bijzonder. En ik ben dat  niet. Dat is net zoiets als de winkel van die schoenmaker binnenlopen en denken: “mmm, oude man in oude winkel”. Je ziet niet altijd het verhaal. Je ziet soms niet hoe leuk en bijzonder je zelf bent. Hoeveel liefde je steekt in wat je doet. Maar wat zeker is: het is er wel. Want het is er bij (bijna) iedereen.

Liefde en video doen het goed samen

Een filmpje doet je niet alleen van de schoenmaker houden. Maar ook van deze mevrouw met haar malle hobby. Zij bemint één van de gewoonste producten op deze aarde met onnavolgbare passie. En verheft die tot kunst.

 

Klik hier om de film in een ander venster te openen.

 Maar hoe komt dat?

Mooie mensen in mooi gemaakte films. Maar het is niet wat ze doen. Het is de liefde waarmee ze het doen. Andermans liefde is aanstekelijk. We worden er blij van. Het maakt onze dag. We vergeten het niet meer.

En het geeft ons hoop

Ook als we zelf iets doen dat we helemaal niet leuk vinden. Kortom: we zitten allemaal te springen om te horen over jouw liefde voor je werk. Dus als je iets wil doen om ons allemaal blij te maken: vertel het ons. Vertel het aan je partner, aan je oma, aan de buurman, aan je baas.

Maar bovenal: vertel het aan je klanten en de lezers van je blog

Schrijf het op, geef een webinar of laat een video maken. En als jij maar een fractie van kunt laten zien van wat de schoenmaker, de barrista of de mevrouw met het schildersplakband bezielt, dan sluiten ze je meteen in hun hart.

6 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *