Niets is wat het lijkt

Dat zeggen we allemaal zo makkelijk.

Voor je het weet zie je een challenge aan voor een training

Maar zo zit het niet. We zagen de afgelopen weken honderden superleuke video’s, maakten via die filmpjes kennis met nieuwe mensen en met hun vakkennis, hun leefomgeving en successen en leerdoelen.

Wetend wat je ermee bereikt, kun je je veroorloven het te laten liggen?

Ooit maakte ik de best wel lastige keus om er, ondanks mijn zucht naar veiligheid, ondanks dat voelde als enorm mijn nek uitsteken, en terwijl er niemand was die me hielp, te beginnen met filmpjes maken met mezelf in beeld. Het was doodeng, het was vreselijk, en toch voelde ik al snel dat het goed was. En dat bleek het ook echt te zijn. Maar dat was het niet geweest als ik het maar een beetje hupsakee we zien wel gedaan had. That I know for sure.

De Video10daagse is voorbij. We maakten een reis. Nu gaan we naar huis

En jij kunt kiezen: ga je dit serieus aanpakken of nog niet? Of helemaal nooit?