Een eerste indruk: je weet wat ze ervan zeggen:

Die kan je maar één keer maken. Ook in een video. Gelukkig heb jij de regie in handen: jij bepaalt hoe we jou zien.

Met iets heel praktisch; de hoogte van je camera.

Is het écht zo simpel? Ja.

Kijk maar:

Hoe zorg je dat je toekomstige klant een positieve eerste indruk van je krijgt in je filmpje?

Dat heeft alles te maken met hoe je in beeld bent. En vooral met hoe hoog je camera staat. In deze vertel ik je hoe hoog dat ding moet om een uitstekende eerste indruk te maken op je toekomstige klant.

Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartphone genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereiken.

Een hoge camera laat jou heel anders zien dan een lage camera

En dan heb ik het niet over mooi of niet mooi, daar ga ik straks nog iets over zeggen.

Dit gaat over autoriteit, en benaderbaarheid. En het gaat vaak mis. Onbedoeld. Bij elk beeld stuur je een boodschap mee, over hoe jij jezelf ziet, over hoe je gezien wilt worden. Met de hoogte van je camera bepaal je de eerste indruk die de kijk van jou krijgt.

Gelukkig is het heel simpel:

houd je de camera laag, dan maak je jezelf groter dan je kijker. Lekker autoriteit uitstralen. Niet zo goed om sympathie te kweken. Maar: je laat zien dat wij jou belangrijk moeten vinden

De andere kant op, dus die camera omhoog, maakt jou juist klein. Je kijker kijkt op je neer. Wie bang is voor kritiek doet dit soms onbewust. Je wekt hiermee wel wat sympathie, maar of we naar je luisteren is nog maar de vraag. Waarschijnlijk niet.

Ik kies zelf liever voor positie die gelijk is aan die van mijn kijkers

Want we zijn allebei even veel waard. Dus ik houd de camera op ooghoogte. Dan zijn we even lang, even belangrijk, en zo kan ik een prettig gesprek met je voeren. En jij hoeft niet naar onderkinnen en neusgaten te kijken. Wel zo prettig. Klaar? Nee. Want waarom zie je dit zo vaak? Niet omdat mensen zich graag klein maken, wel omdat het licht dan beter valt. Zie je er gewoon iets beter uit. Daarvan kun je heel subtiel gebruik maken. En dat is door de camera niet exact op ooghoogte te houden maar net 2 centimeter daarboven geef je niet je gelijke positie op – maar je ziet er net iets beter uit.

Dus: camera op ooghoogte. En dan nog 2 centimeter hoger

Dan ben je a. goed in beeld en b je ziet er goed uit. Dit werkt met een selfiestick, zoals ik nu gebruik, en net zo goed als je telefoon of camera op een statief staat.

Was het jou al opgevallen hoeveel die hoogte van je camera zegt over jou? Laat het me weten en als je benieuwd bent welke selfiestick ik gebruik, bekijk dan deze video: https://youtu.be/TwEqmxmUcLg

Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop

Een halve dag, op een fijne locatie in het midden des lands.
Ik leer je hoe je de beginnersfouten vermijdt, hoe je je eigen video-serie ontwikkelt (om 1 video écht te weinig is) en je gaat een video opnemen. Omdat je er dan pas echt doorheen bent. Kun je na de workshop zó de wereld in met je video’s:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *