Volgende week ga ik naar een event van een businesscoach. Omdat het leuk is, omdat ik er altijd goede ideeën krijg. En om andere ondernemers te ontmoeten.

En wat gebeurt er dan nog meer?

Ik weet nu al dat ik er ook mensen ga spreken die mij wel kennen maar ik hen niet. Omdat ik dus veel filmpjes heb. Filmpjes met mezelf in beeld, en nuttige videotips. Ik maak ze in principe elke week*.

Ik kan je in de waan laten dat het voor mij net zo makkelijk is als het er uit ziet

Lippenstift op, script uitprinten en gáán.

Dat is het natuurlijk niet. Een video opnemen is ook heel vaak denken: “dit wordt niks”.  “O jee, daar fietst iemand die ik ken.”” Waarom heb ik mijn smartphone niet opgeladen?” “Is dit wel goed genoeg?”. Na de opnames ben ik meestal zowel opgelucht dat het gelukt is als van plan ermee te kappen.

Een goede video toont je als iemand die een vak beheerst en ook als mens.

Mens met kennis, ervaring, energie en enthousiasme, en ook met wallen, scheef haar, en twijfels. Daarom voelt video zo kwetsbaar en daarom is video zo sterk als het gaat om contact leggen met je doelgroep.

“Waarom zijn het zoveel vrouwen die iets met video voor hun bedrijf willen?

vroeg iemand mij laatst. (klopt, de verhouding m/v in mijn workshops is ongeveer 1 op 10). Ik weet dus heel goed waarom: kwetsbaarheid is niet iets waar mannen**) snel voor kiezen. Die gaan eerder voor een foto en een seo-proof tekst.

Vrouwen**) zien wél dat de kracht van video juist schuilt in het feit dat je iets laat zien dat 100% uniek is. Onvergelijkbaar. Juist dat is het einde van elke competitie. En omdat veel vrouwen helemaal geen trek hebben in competitie is video voor hen een geweldig middel. Want het maakt van wat voelt als kwetsbaarheid een heel krachtig statement.

Maar dat werkt dus alleen als je je door die momenten dat je buurvrouw langsfietst en je de batterij van je iPhone bijna leeg is heen kunt ademen. En gaat staan voor je kennis en ervaring, én je verzoent met jezelf als mens in beeld. Het leuke is, dát proces is voor iedereen hetzelfde, vrouw of man.

*)Die videotips worden nog elke keer beter bekeken. En altijd volgt er wel een samenwerking uit, een uitnodiging om een training te komen geven.

**) Ik besef dat ik generaliseer. Er zijn altijd uitzonderingen en gelukig maar. Mijn mening is gebaseerd op 7 jaar video’s maken voor op internet. 5 jaar trainen en spreken voor groepen van 2 tot 250 mannen en vrouwen, en vanuit mijn eigen perspectief als videomakende vrouw.

Video is niét just another marketing-middel

Of je vrouw bent of man: je bent van harte welkom bij de VideoBasics-workshop in Leusden. Daar leer je hoe je werkt met video: de techniek en zeker ook de inhoud. Want daar draait het toch vooral om. Je gaat naar huis met een plan voor jouw videomarketing én een video:

1 reply
 1. Tony Verheij
  Tony Verheij says:

  Dank voor het bericht en complimenten dat je mensen zo nieuwsgierig maakt dat je ze van LinkedIn (of elders) weg weet te halen.

  Video is emotie, video is tonen wie je werkelijk bent.
  Mannen (ik generaliseer niet) hebben meestal niet geleerd om met hun emoties om te gaan en kwetsbaar zijn is daardoor niet hun favoriete ding.
  Mannen zijn geïnteresseerd in dingen die ze meester kunnen worden, zoals Forex, in zo’n training zitten 1 op 10 vrouwen.
  Bij een training of cursus dat gaat over het vergroten van een vaardigheid dat mensen al kennen of begrijpen, daar zitten voornamelijk mannen.
  Bij een training over persoonlijke ontwikkeling, daar zitten voornamelijk vrouwen.
  En de reden is heel simpel.
  Mannen hebben geen persoonlijke ontwikkeling nodig…

  Tony Verheij
  Liefdeswetenschapper

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *