Hoe lang doe jij daar nou eigenlijk over?

Dat zeggen mensen tegen me. Want ze denken dat het niet snel kán. Jammer hoor. Want dat kan dus prima.

Kijk maar:


Download hier je pdf met de 5 stappen – zodat je die altijd bij de hand kunt houden als je een nieuwe video bedenkt en maakt.

Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop

Een halve dag, op een fijne locatie in het midden des lands.
Ik leer je hoe je de beginnersfouten vermijdt, hoe je je eigen video-serie ontwikkelt (om 1 video écht te weinig is) en je gaat een video opnemen. Omdat je er dan pas echt doorheen bent. Kun je na de workshop zó de wereld in met je video’s:

Het duurt te lang om een video te maken?!?

“ik doe er uren over om een video te maken! Daar heb ik helemaal geen tijd voor!” Dat zei Maaike tegen me. Ben jij ook veel te veel tijd kwijt met marketing terwijl je veel meer te doen hebt? In deze video vertel ik je hoe je voorkomt dat jij uren bezig bent – terwijl je een video maakt die iedereen graag wil zien.

Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartphone genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereiken.

Als je een video maakt – dan kan je gemakkelijk tot midden in de nacht bezig zijn: nog een muziekje, tekst in beeld, leuk plaatje erbij – het is nooit af. Als jij dit herkent dan ben ik hier om jou te vertellen dat het zo nooit voor je gaat werken. Dit moet echt anders.

Een video maken mag namelijk best wat meer tijd kosten dan het schrijven van een korte tekst – het levert je namelijk ook veel meer op. Maar jij hebt, net als anderen, nog meer te doen. Dus als je een hele dag bezig bent om 1 video te maken en het is niet je hobby, dan is het tijd om op een andere manier je video’s maken.

  1. Schrijf voor elke video die je maakt een kort script – daarin schrijf je wat je ongeveer wilt zeggen
  2. Stel je bij het schrijven voor dat je mensen aanspreekt die graag willen weten wat je te vertellen hebt – maar ze hebben het wel druk, dus zorg dat je je verhaal een beetje leuk brengt.
  3. Lees je script een paar keer hardop voor, voordat je gaat opnemen
  4. Stop met tv-presentator spelen- jouw taak is zoveel mogelijk jezelf zijn.
  5. Neem je video in stukjes op, niet alles in 1 keer, en zet die losse stukje achter elkaar in een edit app.

Dit klinkt al veel – en toch kan je op deze manier in een uurtje een uitstekende video maken. En Het voelt veel beter dan de spontaan een blaatverhaal houden – en dan achteraf zo bang zijn om kritiek te krijgen op je video dat je er zelf bij schrijft: het is niet perfect. Of die video helemaal nooit online zet.

Doe dit, ben je nu al de 5 stappen vergeten, download ze dan video de link bij deze video, print ze uit en doe het zo. Mijn cursisten doen dit en ze willen nooit meer anders.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *