In het begin van het maken van video’s was ik vooral met mezelf bezig. Dat maakte mijn verhaal dan krampachtig. Elisabeth heeft me geleerd om ‘in mijn hoofd’ de kijker aan te spreken. Ik maak nu een voorstelling van een kijker of neem iemand als voorbeeld waar ik dan tegen spreek.

De cursus heeft me geleerd dat het niet gaat om het perfecte verhaal maar om de kern van de boodschap over te brengen en daarbij ‘te zien’ wat de kijker nodig heeft. Ik heb geleerd om het verhaal op te bouwen. Daardoor kom ik meer los van het papier en vertel wat ik over wil brengen en leer het verhaal niet uit mijn hoofd. Dat hoeft niet meer omdat ik de logische opbouw ken. Ik voer nu in mijn eentje een gesprek met een ander.

Naast de video opnemen, heb ik ook veel gehad aan de training over editen van de video. Omdat deze online staat, kon ik in het begin geregeld raadplegen.  Na een aantal keren video’s editen, kende ik het videoprogramma goed en nu is het een makkie.

Ik krijg nu geregeld reacties over mijn video’s. Dat de kijker zich er door aangesproken voelt, dat het hem/haar heeft geraakt en aan het denken gezet. En dat is nu net wat ik wil bereiken. Het bevestigt me dat ik goed bezig ben.

Als ik de training bij Elisabeth niet had gevolgd, dan had er nog geen video van mij online gestaan. Elisabeth is enthousiast en een echte videovakvrouw.  Ze heeft me geholpen in mezelf te geloven. Niet bang te zijn dat ik het niet goed doe maar juist vooral mezelf te zijn. Dat zegt ze niet alleen maar zo gaat zij ook met cursisten om. Heel prettig.

Wat mij erg heeft geholpen is door het gewoon te gaan doen. En niet alles in één keer maar in kleine stapjes. Dat voorkomt uitstelgedrag en is het te overzien en te behappen.

Je bent ten slotte ondernemer en zal alleen slagen als je gaat ondernemen.

 

Gerda Wesselius – Afscheidsfotograaf ‘Afscheid Belicht’