Een sterk begin kan ook zo. Deel 2 van de 5-delige vlogserie

(scroll naar beneden om meteen het filmpje te bekijken)

De stelligheid waarmee ik dingen beweer verbaast mensen wel eens.

En mezelf nog meer.  Alsof ik het allemaal zo goed weet

Van heel veel dingen ben ik helemaal niet zo zeker. Opvoeden bijvoorbeeld. Heeft de zoon van de Videovakvrouw recht op meer schermtijd dan andere kinderen? Of over mail-etiquette: is het goed om meteen terug te mailen? Of juist niet? Maar één onderwerp heb ik aardig in de klauwen. Video. Ja. En in het bijzonder video waarmee je als ondernemer verder komt.

Hoe weet ik dat dan allemaal zo goed?

Geleerd. In 20 jaar televisie maken. Bij de commerciele én de publieke zenders.Dan ben je zeker de helft van de tijd bezig met de vraag: hoe maak ik dit interessant, hoe zorg ik dat de kijker blijft en vooral: de volgende keer weet kijkt? Ik vroeg het me af in een nieuwbouwwijk in Winsum, in een pas geploegd veld op Tholen, in een spannende wijk in Lima en in een hotsebotsende landrover die mij door Ghana voerde.

Waar zit de spanningsboog, welke beelden hebben we nog nodig? Welke vraag zal ik nog stellen? Alles om de kijker te boeien.

Vandaar dat ik nu zo stellig klink

Maar ook daar leerde ik niet alles, Deel 2 van de serie De top 5 beste manieren om je filmpje te beginnen kwam tot stand mede dankzij Pauline le Rutte. Want die weet alles van hoe je een goede presentatie opbouwt. En omdat ik haar al zo lang ken en veel van haar leerde kwam er ook iets van terecht in mijn top 5. Want voor een zaal of voor een camera staan komen op sommige punten erg overeen.

Dus, door twee mensen onderschreven: deel 2

Weer een hele sterke manier om je filmpje te beginnen. Heb jij ook een filmpje met een sterk begin? het in de comments hieronder!

 

 

 

{a1062ar7391}

 

 

 

8 replies
 1. Tess Doucet
  Tess Doucet says:

  Nee, ik heb nog niet eens 1 vlog! Okee, wel eerste pogingen, maar die heb ik weer op prive gezet. Te slecht, genant, enzo. Daarmee hoor ik niet bij die 1%, zoveel is zeker.

  Maar ik heb wel een selfie stick! En ik doe mee donderdag! En ik weet nog helemaal niet of ik met mijn hoofd in beeld wil!

  Maar ik wil wel bij die 1% horen… dat is toch een begin?

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *