Het is eigenlijk niet te geloven hoe groot het verschil is

Maar je moet het met je eigen oren horen, zodat je zelf de beste keuze kunt maken. 2 niet zo dure microfoons, de ene €15 en de andere €30. Voordat je de video bekijkt: welke denk jij dat beter is?

Mooi. En dan nu checken of dat klopt.

Kijk maar:


Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop

Een halve dag, op een fijne locatie in het midden des lands.
Ik leer je hoe je de beginnersfouten vermijdt, hoe je je eigen video-serie ontwikkelt (om 1 video écht te weinig is) en je gaat een video opnemen. Omdat je er dan pas echt doorheen bent. Kun je na de workshop zó de wereld in met je video’s:

De tekst van deze video:

welke microfoon de M1 of de MM1?

Welke microfoon is beter, is dat deze? Of deze? Ik laat het je horen in deze video. En daarvoor heb ik een hele lawaaiige testplek uitgekozen: we zijn in London! Op naar Piccadilly circus want daar wordt alles duidelijk. Zet je oren maar open, daar gaan we.

Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartphone genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereiken.

Heeft jouw video slecht geluid heb je een probleem. Als mensen hun oren moeten spitsen stoppen ze acuut met kijken – hoe interessant je video ook is.

Hier in de hotelkamer is het rustig. Als je dicht genoeg bij je telefoon blijft zou je ook zonder microfoon nog wel een video kunnen opnemen. Maar zodat je afstand hebt tussen jou en je telefoon van meer dan een meter gaat het geluid hol klinken. En als er dan nog bijgeluiden zijn, zoals verkeer, dan heb je zeker een microfoon nodig om je kijkers niet weg te jagen.

Ik heb 2 microfoons meegenomen want ik wil je laten horen wat het verschil is.

Deze ziet er professioneel uit: je sluit deze direct aan op je smartphone met afhankelijk van het merk een tussenstukje. Voordeel: je zit niet met een kabel vast aan je camera. Kost ongeveer 30 euro. Naam: de BY-MM1

En deze, voor de helft van dat geld: een lavaliermicrofoon die je op je kleding vastzet met een flink lange kabel. Deze heet de BY-M1.

Straks gaan we buiten testen, en nu eerst binnen:

Dit geluid is opgenomen met de MM1.

En dit is het geluid van de M1. Ik zit vast aan de telefoon, maar de kabel is lang, dus ik kan ook wat afstand nemen.

Eigenlijk hoor ik niet zo heel veel verschil, deze is mogelijk net iets beter dan deze.

En nu gaan we naar buiten – naar waar het echt belangrijk is. Kom, we gaan de drukte in.

Test 1: met de MM1 Als je buiten video’s dan is een goede microfoon echt onmisbaar

Test 2: met de M1 Als je buiten video’s dan is een goede microfoon echt onmisbaar

Je hoort het vast al: hoe groter de afstand tussen de bron van het geluid, jouw mond dus, en die microfoon, hoe slechter we je kunnen verstaan. En omdat het probleem dus zit in afstand lost deze het probleem niet op.

Als je dus een microfoon gaat kopen: laat dit soort modelletjes liggen. En kies voor een lavalier, of dasspeld microfoon die je op ongeveer 20cm van je mond vastmaakt op je kleding. Wel netjes als je ook even het kabeltje wegwerkt, en dan heb je dus, zo ongeveer overal, goed verstaanbaar geluid.

Heb je zo een gekocht? Jammer. Ruil m in, want aan zo’n microfoon heb je veel meer. Welke microfoon gebruik jij als je je video’s opneemt? Vertel het me in de comments en kijk ook even naar deze video want daar leg ik uit hoe je test of je microfoon het wel echt doet. ­­­­En wij gaan verder, Londen verkennen.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *