De vrouw die zorgt dat jij je thuis voelt

Vorige week zei iemand tegen me:”maak jij filmpjes? Dat doet onze buurjongen ook! Heeft de film voor onze site gemaakt.”

Het was niet de eerste keer dat zoiets gebeurde. Ook niet de laatste. Videovakvrouw zijn is op zo’n moment een kwestie van je kaken op elkaar houden en glimlachen.

Vooroordelen over je werk. Bij anderen.

Iedereen loopt er tegenaan. Een accountant zit vast aan zijn rekenmachine, een politicus liegt altijd, een filmmaker wappert wat met een camera. En een interieurarchitect? Die heeft ook wat uit te leggen.

Iets met een kleurenwaaier, toch?

Kwaaier kun je Doret Schulkes niet krijgen. Kleur is echt het allerláátste waar ze mee aan de slag gaat. Het gaat haar om hoe je je voelt in huis. En hoe je een huis kunt aanpassen zodat het echt past bij de bewoner. Hoe maak je van een huis een thuis?

Thuizen maken van huizen doet Doret Schulkes al heel lang.

En dat vindt ze geweldig om te doen. Daar hoort een kantoor bij, en een mooie website met foto’s van wat ze maakt. En natuurlijk een foto van haarzelf en haar team.

SiteDoretschulkes

So far so good. De volgende stap is laten zien wie je bent.

Want mensen gaan niet zomaar met je in zee. Die kijken even de kat uit de boom.

Doret: “met een interieurarchitect moet het klikken. Die moet je kunnen vertrouwen. Met een film wil ik iets van mezelf laten zien, mijn passie tonen en mijn boodschap vertellen. Geen lappen tekst op de site, maar kort, krachtig en leuk om naar te kijken.”

Dus een film werd het.

Na enig uitstellen, dat wel: “De grootste drempel voor mij was om even tijd te nemen om te bedenken wat de boodschap is die je wilt overbrengen en om tijd vrij te maken. Natuurlijk moet je ook nog iemand weten die een goed filmpje maakt. Eerder had ik er ook al eens aan gedacht en bij twee cameramensen navraag gedaan, maar was niet overtuigd of er wel uit zou komen wat mijn bedoeling was.

Het klinkt wat opschepperig, maar daarom schrijf ik dit stukje ook:

 Ik heb Dorets film gemaakt.

In de studio in het Mediapark in Hilversum. Met visagist Najat, studioman Frans en presentatiecoach Pauline. Vooraf mailden we wel tien keer heen en weer: De tekst moest kort zijn en toch compleet. En op de dag zelf ging alles over looks en presentatie. En hoe je adem haalt terwijl je praat tegen een camera alsof het je allerbeste vriendin is.

Natúúrlijk vergaten we foto’s te maken voor op Facebook. Duh!

Dat is altijd zo als je écht geconcentreerd aan het werk bent en het leuk hebt. En natuurlijk filmde ik teveel materiaal. Waardoor ik de week erna bijna niet kon kiezen welke take in de film zou komen.

En nu staat de film op haar site.

(We zouden het een filmpje kunnen noemen omdat het zo kort is. Maar dat doen we niet.)

Doret: iedereen vindt het leuk en ik kom over zoals ik ben. Ik krijg ook reacties als wow….professioneel! Vrienden zagen de site en waren zwaar onder de indruk:” Kom ons huis maar verbouwen.”

Heeft ze al plannen voor een volgende?

“Ja dus eigenlijk wel. Ik ben al van plan om filmpjes met testimonials van klanten te maken en op de site te zetten.”

Dat is dus wel het gevaar, mensen: je laat het uiteindelijk zelden bij één video.

Dat u het weet.

 Hier is de film van Doret Schulkes:

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *