Deze grafiek wordt vaak over het hoofd gezien – ook door jou?

Héél jammer want deze laat je het enige zien op YouTube waar je zelf, 100% organisch, invloed op hebt. Dus kijk, want ik laat je zien waar je deze grafiek vindt, en ik vertel je ook hoe het komt dat die bij jou nog wel wat strakker kan.

Kijk maar:

Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop

Een halve dag, op een fijne locatie in het midden des lands.
Ik leer je hoe je de beginnersfouten vermijdt, hoe je je eigen video-serie ontwikkelt (om 1 video écht te weinig is) en je gaat een video opnemen. Omdat je er dan pas echt doorheen bent. Kun je na de workshop zó de wereld in met je video’s:

Hoelang duurt het voordat jij afhaakt bij een video? Je kunt je druk maken over views en likes, maar de betrokkenheid van kijkers wordt ook gemeten en dat heeft invloed op je bereik. Dus blijf nog even kijken – niet voor mij maar zodat jij een megastap kunt maken om van random kijkers betrokken kijkers te maken – helemaal tot aan het eind van de video. Handig als je wilt dat ze iets met je c2a doen.

Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartphone genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereiken.

Hét meest interessante cijfer in YouTube Analytics is dat van betrokkenheid. Je weet het zelf ook: de meeste video’s kijk je niet helemaal tot het einde, tenzij je echt wilt weten hoe het afloopt.

Heb je dan weleens gekeken hoelang mensen naar jouw video’s kijken? Je vindt de informatie daarover in Youtube Analytics, als je ingelogd bent klik je op de knop onder je video, scroll even naar beneden en je vindt het. Het kan ook op je telefoon met de app Youtube studio via het tabblad betrokkenheid.

Het is heel normaal dat een deel van de kijkers bijna meteen weer afhaakt aan het begin van de video. Dan is het gewoon niet wat ze zoeken. En aan het eind is het ook niet vreemd dat er veel mensen weggaan. Een echte alarmbel is het als mensen tussen die momenten in afhaken. Dat ligt niet altijd aan jou – soms hebben ze gewoon geen tijd om te blijven kijken. Gemiddeld haalt 40% van de kijkers die beginnen aan een video ook het einde. Maar soms ligt het wel aan je video en dan kan je er zelf iets aan doen.

Mensen haken massaal af als:

  • Het onduidelijk is waar je verhaal naartoe gaat
  • Ze niet weten of ze wel iets aan je video hebben
  • En ook als ze je niet goed kunnen zien of verstaan

Dan houd je dus niemand over aan het eind van je video. En misschien vind jij dat geen probleem, maar YouTube wel. Daar trekken ze heel snel de conclusie: deze video’s zijn niet leuk genoeg. En dat heeft dan weer invloed op je bereik.

Een beetje ondernemer wil meer bereik, en dan helpt het om video’s te maken die je doelgroep echt leuk vindt om te zien. Wat ik leerde als tv-maker helpt mij en mijn cursisten om video’s te maken die lang bekeken worden. Dat begint met een goed script, maar er is meer.

Veel daarover vind je op mijn Youtubekanaal, dus klik op de link bij deze video en abonneer je, dan doe jij voortaan ook geen moeite meer voor niets:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *