“Niemand kan je daar écht op voorbereiden” – Carolijn Roelofs over de video’s op haar site

“Je weet het pas als je er zelf echt staat. Voor de camera staan is iets dat je gewoon moet doen. “

Zegt Carolijn.

3
“Studio? Nee joh, dat moet hier gefilmd worden!”

Het was tot het laatst toe spannend, de week voor onze opnamedag

Want regen, dat konden we niet gebruiken. Carolijn is coach. En ze heeft een mooi product. Voor mensen die stappen willen zetten, knopen door willen hakken. Een paar dagen aan zee, mét persoonlijke coaching. Naar huis met een helder hoofd, een hart vol daadkracht en een uitgeruste geest.

Maar hoe leg je dat uit? Daarom moest er een filmpje komen

Al brainstormend kwamen we al snel uit op meerdere filmpjes, allemaal verschillend, maar met dezelfde onderliggende boodschap. We schaafden aan de tekst. Carolijn stuurde foto’s van de omgeving. In een paar weken kreeg het plan vorm.

6

11

4

Er dreigden buien

Twee keer belden we elkaar. Misschien was het toch slimmer om het uit te stellen? Twee keer zeiden we: nee, we gaan gewoon! Toen ik die dag Zeeland binnenreed werd het opeens een stuk lichter. “Ik wist het wel”, lachte Carolijn toen ik met al mijn spullen aan kwam sjouwen, “dat komt wel goed”. En dat kwam het.

Carolijn stond voor de camera. In haar eentje

Voor het eerst. Ik had er wel iets over gezegd, vantevoren, maar zoals ze later zei: “je weet het pas als je er echt staat.”

En dit zei ze ook:

Het eerste shot is wel spannend. Maar toch went het na wat uitleg snel. Na een paar keer vertelde ik het meer tegen jou dan tegen de camera.

Ik was wel blij dat ik zo goed gestampt had op m’n tekst want ondanks al die andere dingen waar ik aan moest denken, kwam die tekst steeds wel geloofwaardig m’n mond uit.
 
Ik kijk nu wel met andere blik naar de televisie. Het lijkt een vloeiende opname waarin met gemak alles wordt verteld maar daar zit gewoon super goede montage bij.”

Het was een mooie dag daar in Zeeland

Ik snapte zelf ook meteen hoe verhelderend alleen die omgeving al kan werken. Toen we op het strand waren brak de zon door.

Dit was het laatste shot, zei ik, met enige spijt

Ik ging met 3 uur materiaal naar huis. En monteerde er 4 filmpjes van. De mooiste beelden werden ook nog foto’s op de site van Carolijn.

Nuttig dagje.

2

Hoe werkt het nou? vroeg ik een paar weken later

Prima, zei Carolijn, ik krijg een heleboel leuke reacties. Laatst had ik een afspraak. Ik hoefde me helemaal niet voor te stellen. Ze kenden me al.

Dat een filmpje niet betekent dat je verder stil kunt zitten (ik schreef er een blog over) weet Carolijn ook, en daarom schrijft ze ook nog mooie blogposts. Die zit niet stil. Al zit ze geregeld in Zeeland.

En ik snap helemaal waarom

Wil je het ook snappen? Hier is de site van Carolijn en hier staan alle filmpjes.

Photocredit: Elisabeth Griffioen 🙂

{a1062ar7674}

 

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *