Hoe je zorgt dat je iets aan je video hebt.

Vorige keer schreef ik over het virus dat me in zijn greep had.

Dat staat hier.

Deze week was het feest.

Het kind was jarig. Ik had vrienden en familie uitgenodigd en die kwamen allemaal, met prachtige kado’s en goede humeuren. Ik keek rond in de kring en dacht: waar waren jullie eigenlijk toen ik ziek was? O ja, ze wisten het niet.

Ik had echt wel een paar keer gedacht: “kan er even iemand op mijn kind passen?

Een paar uurtjes maar, dan kan ik even slapen.”

Maar iemand bellen? Nee. Deze week merkte ik: ze zijn er wel, die mensen. Ze hadden best willen helpen. Als ze geweten hadden dat ik ziek was. Maar ik zei niks. Niet zo slim. En ook niks aan voor het kind trouwens, zo’n saaie zieke moeder. Gelukkig was er dat verjaardagsfeest. Eindelijk een beetje leven in de brouwerij.

Ik denk dat we allemaal graag door het leven zou willen gaan zonder iemand iets te moeten vragen.

Dat alles vanzelf op ons pad komt, op de manier die wij graag willen. Misschien regel je zelf hooguit een schietgebed, je lucky socks en een lot  voor de loterij. En dat het dan vanzelf goed komt. Ik blijf het ook proberen. Al is het me nog nooit gelukt.

Als ik een videofilm maak voor iemand anders weet ik het dan gek genoeg weer wel. Dan is de eerste vraag die ik mensen stel die een film willen:

Wat wil je dat mensen doen nadat ze jouw film gezien hebben?

Soms is het antwoord: ik wil dat ze weten wie ik ben. En andere keren: ik wil dat ze me bellen. Of mailen. Of iets van me kopen. Belangrijke verschillen om rekening mee te houden bij het maken van je video. Vooral bij het schrijven van de tekst. Want als je iets wil van mensen, dan is het handig als je ze dat vertelt.

Een video kost je altijd tijd, geld of allebei.

Daarom is het belangrijk dat die ook iets oplevert. En daarom kun je altijd het beste beginnen met bedenken wat je wil dat je film je oplevert. En vanuit die gedachte bedenk je de inhoud van de film. En dat wat je gaat zeggen. Wil je dat mensen je bellen? Zeg dat dan! Want een film zonder vervolg is niks.

Ik kreeg nogal op m’n kop, na mijn vorige blog.

“Waarom heb je mij niet gebeld?”  zeiden ze.

Ik weet wel waarom ik dat niet gedaan heb. Maar dat doe ik dus niet nog een keer.

 

{a1062ar7674}
2 replies
  1. Ingrid Langen
    Ingrid Langen says:

    Herkenbaar, ik kan het ook niet: om hulp vragen. En dan word ik boos dat ik alles alleen moet doen. Tsja…. in telepathie zijn nog steeds maar heel weinig mensen goed. Wie NIET vraagt wordt zeker overgeslagen. Dat geldt ook voor marketing overigens, of je website. Ik ben m’n bescheidenheid aan het afleren en het valt niet mee!

Comments are closed.