Het is niet altijd wat je zegt, waardoor ze naar je video kijken

Beeld is ook heel erg belangrijk. En wat je doét. Zonder woorden kun je je kijker aan zijn schermpje kluisteren.

Kijk maar:

Hoe tuig je een succesvol YouTube-kanaal op? Nieuwe training:

Kom naar de workshop op 9 mei. De training wordt gegeven door een ervaren Youtuber die precies uit kan leggen hoe jij meer views, abonnees en like krijgt voor jouw video’s.

Klik op de knop en lees er alles over:

10 replies
 1. marina
  marina says:

  Lekker praktisch weer, Elisabeth!
  Je daagt meteen uit om er handen en voeten (en beeld 😉 ) aan te geven!

  Reply
 2. Ellen Faber
  Ellen Faber says:

  Als ik bewegende video maak is het van mijn knippen handen. Want lopende knippen dat lukt niet (tenminste dat denk ik) Ik zou het kunnen uitproberen maar dan kan ik het niet filmen.

  Reply
  • Elisabeth Griffioen
   Elisabeth Griffioen says:

   Hoi Ellen, nee lopend knippen lijkt me inderdaad niet veilig! Maar je maakt wel altijd leuke plaatjes buiten, misschien leent dat zich ook voor een filmpje?

   Reply
  • Elisabeth Griffioen
   Elisabeth Griffioen says:

   Heel langzaam lopen kan ook! Of ja, hup in het openbaar. Mooi door pittoresk Dordrecht, lijkt me super (ergens waar niemand is kan natuurlijk ook)

   Reply
 3. Lisette
  Lisette says:

  Hoi Elisabeth! Wat een heerlijk filmpje weer. Och hemeltje ja, ik sta vaak stokstijf voor een witte muur of in de tuin met een groene achtergrond. Maar lopen, nee, zo heb ik mijn video’s nog niet opgenomen. Dat ga ik zeker doen, met dit prachtige weer, in het bos of andere mooie rustige omgeving. Bedankt voor de tip! Hartelijke groet, Lisette

  Reply
  • Elisabeth Griffioen
   Elisabeth Griffioen says:

   Hoi Lisette, dank je wel! Ik vind het ook gemakkelijker praten, als ik loop. Goed tegen de zenuwen 🙂 (ssst)

   Reply
 4. Marisa
  Marisa says:

  Dank je wel Elisabeth, leuke en handige tip weer!
  Tot nog toe ging ik altijd eigenlijk op 1 plaats staan, omdat ik dan mijn handen vrij heb – ik maak veel gebaren en ik voel me “onthand” als ik met een selfie stick rondloop. In langere video’s gebruik ik wel andere plekken of achtergronden (heb nu ook een green screen, yay!).
  Heb je nog tips voor mij? Gewoon vaker van plek wisselen misschien?
  Of maar een hele crew met camera op rails inhuren? 😛

  Reply
  • Elisabeth Griffioen
   Elisabeth Griffioen says:

   Hoi Marisa, je hoeft natuurlijk niet de hele tijd te lopen, dat scheelt, en veel handgebaren kunnen ook storend zijn voor je kijker. Je vindt vast wel een oplossing! Veel succes!

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De tekst van die vlog over de beste manier om je kijker vanaf de eerste seconde te boeien:

Hoe zorg ik nou dat jij blijft kijken naar deze video? Dat je niet kunt stoppen met kijken? Eigenlijk een trucje dat ik graag gebruik. Heb je niet in de gaten. En het kan ook fout gaan… echt.. vreselijk.

Sta ik weer. Hoeveel video’s ik ook maak, het voelt altijd wel een beetje ongemakkelijk, tegenover mensen die me dan zo bezig zien dus ik zoek graag een beetje rust bij het filmen. En toch, de kansen zitten juist in doorbijten als het wél een tikje ongemakkelijk voelt. Ik betaal er de hypotheek van maar op zulke momenten voel ik me dan even niet zo cool. Maar de opnames klaar zijn weer wel.

Okee: die truc. Het begin van je video, dat zeg ik wel vaker, dat is waar mensen beslissen of ze blijven kijken. Dat krijg je ook zonder woorden voor elkaar. Door 1 simpele handeling. Mensen die het voor het eerst doen slaan er altijd even in door. Daarom vertel ik jou hoe je dit meteen goed kunt doen.

Je zet gewoon de ene voet voor de andere. Lopen. Weet je waarom? Dan wil je kijker weten waar je naartoe gaat. En of je dan een geweldig verhaal vertelt, of je leest voor uit het telefoonboek, dat is dan éven minder belangrijk.

Dat is de macht van bewegend beeld. Geweldig he? Mensen lopen even een stukje met je op. Het beeld verandert steeds, lekker afwisselend, er is vanzelf een spanningsboog.

Nu weet ik dat het ook wel fout gaat. Je kunt in de hondenpoep trappen omdat je niet oplet. Of de paardenpoep. Maar vaker schieten mensen een beetje door, met dat geloop. Dus ik vertel je even wat belangrijk is, als jij deze truc toe wilt passen:

– Zorg voor een stevige selfiestok, niet zo’n doorbuigend ding.

– houd die stok stevig vast, en

– Loop langzaam

Niet zo in je gewone wandeltempo stevig doorstappend de wereld door. Dan worden je arme kijkers kotsmisselijk, die zie jij nu ook. Maar rustig. En het chicste is dat je ook ergens eindigt. Dat je niet alleen een rondje sjokt. Dan maak je het echt af.

Dus ik ga hier even een kopje koffie drinken. Want ik ben aan het eind van deze video.

Hoe beweeg jij in je video’s? Loop je overal doorheen, wie je ook ziet, en maak je je video’s lekker afwisselend, of sta je gewoon stil voor een witte muur? Zo begon ik trouwens ook, maar dit is de moeite waard om te proberen. Doe jij het al? Of ga je nu het experiment aan? Laat het me zien, met een link onder deze video, en een mail of dm kan ook.