Wil je horen dat ik vroeger een freelancer was die altijd bang was dat er geen volgende klus zou komen? Of dat ik ooit een nieuwbakken alleenstaande moeder was, die ging ondernemen uit nood en geen enkele klant had, maar wel veel concurrenten? En die nu, een paar jaar later, een goedlopend bedrijf heeft en alle schoolvakanties vrij?

Of dat ik een verlegen, zich op de vlakte houdende vrouw was, die gaandeweg plezier kreeg in presenteren, voor de camera staan en die zich op die plek nu als een vis in het water voelt?

En dat ik nu presentaties houd door het hele land, waarbij ik ondernemers en communicatieprofessionals help die stappen ook te zetten?

Het is allemaal waar

Jarenlang werkte ik als verslaggever, eindredacteur en regisseur met veel plezier en succes achter de schermen bij de tv.

Als tv-maker wist ik al dat opvallen en “met je kop in beeld zijn” loont. Maar ik was meer iemand voor achter de schermen, dacht ik. Jarenlang heb ik dat gedaan.

Ik zag de wereld, stelde overal vragen en monteerde uren, dagen nachten door.

En toen kreeg ik die baby.

Als je nu denkt; yeah right, kan me niets schelen, ik heb vragen over jouw programma en video voor mijn bedrijf, lees dan hier verder.

En ik werd gedwongen om achter de schermen vandaan te komen

want de wereld én Nederland rondreizen voor televisie-opnames, bij nacht en ontij, dat is voor een alleenstaande moeder een onmogelijke opgave. Maar wat kon dan wel? De onmogelijkheid om een gewone baan te vinden die bij het moederschap paste, dreef me met harde hand naar de rollercoaster die ondernemerschap heet. En eenmaal ingestapt denderde die rollercoaster meteen naar het volgende station: zichtbaarheid als ondernemer.

Als introvert-achter-de-schermen kostte het me bloed, zweet en tranen om aan die zichtbaarheid te werken. Ik ging – ondanks de verlammende angst voor oordelen van buitenaf – toch maar aan de slag en maakte schoorvoetend filmpjes.

Want: geen zichtbaarheid betekent: geen klanten

Die filmpjes werden in het begin niet of nauwelijks bekeken. Ik pakte alle klussen aan die ik kon krijgen en werkte keihard, in mijn eentje. Maar langzamerhand veranderde er wat. De filmpjes die ik maakte gingen hun werk doen.

Dat was toen. Hoe is dat nu? Tegenwoordig word ik overal herkend en mijn video’s leveren me heel veel klanten op. Ik hoef niet meer naar mijn klanten toe, mensen staan voor dag en dauw op om vanuit alle uithoeken van het land bij mij een training te komen volgen. Dat voelt geweldig!

Dat is allemaal te danken aan de videofilmpjes (of vlogs) waarin ik kennis deelde met mijn doelgroep.

Het klinkt bijna te simpel om waar te zijn

Daarom wordt er ook zo moeilijk over gedaan. Door mensen die alleen maar over de techniek praten. Door bedrijven die alleen maar kijken naar hoeveelheid views en onmiddellijk return on investment willen.

Daarom ligt de ruimte, de winst, en het succes nu bij de mensen die willen proberen. Die eigenheid zoeken. Die authentiek willen zijn en dat ook spannend vinden.

Die de moed hebben om te leren van alles wat ze doen. En dat te delen met hun kijkers.

Daarom is mijn drive om juist die ondernemers te helpen groot. Ik weet hoe het is om je klein te houden en niet op te willen vallen, uit angst dat je de steun van mensen om je heen kwijtraakt. Maar wat ik inmiddels uit ervaring weet: je kunt alles bereiken als je door die schroom heen gaat. En dat is voor iedereen bereikbaar. Ook voor jou.

Meer lezen? Hier lees je een uitgebreid interview met me.

En hier lees je een verslag van een training.

HUUR ME IN ALS TRAINER OF ADVISEUR VOOR JOUW ORGANISATIE

In een paar uur duw ik jou en de groep over de drempel, de wondere wereld van video in. En ik vertel smakelijk over video. Wat wel te doen, wat niet, wat je nodig hebt. En ik zet je aan het werk, met opbouwende tips en feedback.

De Videovakvrouw was de afgelopen maanden spreker en/of trainer bij o.a. Professional Imaging 2018, Tekstnet, Plastic Soup foundation, Gemeente Barneveld, Adama Europe, Gemeente Amstelveen, Gemeente Sittard, Stichting Red een Kind, Pop-up Professionals Utrecht, Ondernemersvereniging ZOLO Utrecht, Voortuin Netwerk, Dorpswerk Noord-Holland, Emotie-eten de Baas, De Nederlandse Mediatorsvereniging en Communicatiekring Limburg.

KvK nr.  30233529 BTW nummer NL 1021.61.598.B01

Weg koudwatervrees voor video!

Monique Fransen

Werken met Elisabeth is elke keer weer een feestje!

Marieke van Dijk

Ik was een beetje bang dat er van allerlei professioneels aan te pas zou moeten komen, maar dat blijkt helemaal niet het geval!

Lindsie van der Horst

Met Neem de Regie heb ik de vliegende start waar ik op hoopte!

Mark Idzenga

De workshop Kickstart gaf me de drive van de groep, leren en meedeinen, voortgestuwd door Elisabeth.

Maaike van Kempen

Eigenlijk maak jij het hele video maken laagdrempelig, terwijl iedereen weet dat jij geen genoegen neemt met amateuristische tenenkrommende filmpjes.

Annemie Crebolder