Wil je horen dat ik vroeger een freelance tv-regisseur was die altijd bang was dat er geen volgende klus zou komen? Dat ik ooit een nieuwbakken alleenstaande moeder was, die ging ondernemen uit nood en geen enkele klant had, maar wel veel concurrenten? En die nu, een paar jaar later, een goedlopend bedrijf heeft en alle schoolvakanties vrij?

Of dat ik een verlegen, zich op de vlakte houdende vrouw was, die bang was voor kritiek, die gaandeweg plezier kreeg in presenteren, voor de camera staan en die zich op die plek nu als een vis in het water voelt?

En dat ik nu presentaties houd door het hele land, waarbij ik ondernemers en communicatieprofessionals help die stappen ook te zetten?

Het is allemaal waar

Als tv-maker wist ik al dat opvallen en “met je kop in beeld zijn” loont. Maar ik was meer iemand voor achter de schermen. Onzichtbaar zijn voelde veilig. 2 ogen op pootjes.

Ik zag de wereld, stelde overal vragen en monteerde uren, dagen nachten door.

En toen kreeg ik die baby.

Als je nu denkt; yeah right, kan me niets schelen, ik heb vragen over jouw programma en video voor mijn bedrijf, lees dan hier verder.

Door dat kind werd ik gedwongen om achter de schermen vandaan te komen

want de wereld rondreizen voor televisie-opnames is voor een alleenstaand moeder onmogelijk. Dat ik geen baan kon vinden die bij het alleenstaand moederschap paste, dreef me tot ondernemer worden. En dus: zelf zichtbaar worden, mijn plek in de markt claimen, mijn visie op video delen.

Als introvert-achter-de-schermen kostte het me bloed, zweet en tranen om aan die zichtbaarheid te werken. Ik ging – ondanks de angst voor oordelen van buitenaf – toch maar aan de slag en maakte schoorvoetend filmpjes als mijn kind sliep.

Want: geen zichtbaarheid is ook geen klanten

Mijn video’s met nuttige tips werden in het begin niet of nauwelijks bekeken. Ik pakte alle klussen aan die ik kon krijgen en werkte keihard, in mijn eentje. En langzamerhand veranderde het. De filmpjes gingen hun werk doen. Ik werd steeds vaker gezien, als expert, als mens, als video-expert.

Dat was toen. Hoe is dat nu?

Tegenwoordig word ik overal herkend en mijn video’s leveren me heel veel klanten op. Ik hoef niet meer naar mijn klanten toe, mensen staan voor dag en dauw op om vanuit alle uithoeken van het land bij mij een training te komen volgen. Dat voelt geweldig!

Meer weten en kijken of wij zouden kunnen samenwerken? Lees dit uitgebreide interview met me.

Allemaal te danken aan de video’s (of vlogs) waarin ik kennis deelde met mijn doelgroep.

Het klinkt bijna te simpel om waar te zijn

Daarom wordt er ook zo moeilijk over gedaan. Door mensen die alleen maar over de techniek praten. Door bedrijven die alleen maar kijken naar hoeveelheid views en onmiddellijk return on investment willen.

Daarom ligt de ruimte, de winst, en het succes nu bij de mensen die eigenheid zoeken. Die authentiek willen zijn en dat ook spannend vinden.

Die de moed hebben om te leren van alles wat ze doen. En dat te delen met hun kijkers.

Daarom is mijn drive om juist die ondernemers te helpen groot. Ik weet hoe het is om je klein te houden en niet op te willen vallen uit angst dat je de steun van mensen om je heen kwijtraakt. En wat ik inmiddels uit ervaring weet: je kunt alles bereiken als je door die schroom heen gaat. En dat is voor iedereen bereikbaar. Ook voor jou.

En hoe zit dat met jou?

Heb jij al besloten dat je bedrijf gezien mag worden? Omdat er zoveel kennis, ervaring  is, omdat er in jouw bedrijf minimaal 1 ervaren expert is die kennis kan delen met je doelgroep. Die zo vertrouwen bouwt. En zorgt dat mensen jou of je collega’s al kennen voordat ze contact opnemen.

Omdat iedereen liever kiest wie zij of hij al kent.

Laat je kennen. Stuur me een mailtje. Dan maken we een afspraak voor een online of offline gesprek waarin ik meteen advies geef.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht

  Korte check om zeker te weten dat je geen spammer, verkoper of robot bent: Welk getal is hoger, 2 of 8?

  Meer lezen? Hier lees je een uitgebreid interview met me.

  En hier lees je een verslag van een training.

  HUUR ME IN ALS TRAINER OF ADVISEUR VOOR JOUW ORGANISATIE

  In een paar uur duw ik jou en de groep over de drempel, de wondere wereld van video in. En ik vertel smakelijk over video. Wat wel te doen, wat niet, wat je nodig hebt. En ik zet je aan het werk, met opbouwende tips en feedback.

  De Videovakvrouw was spreker en/of trainer bij o.a. Professional Imaging 2018, Tekstnet, Plastic Soup foundation, Gemeente Barneveld, Gemeente Amstelveen, Gemeente Sittard, Stichting Red een Kind, Adama Europe, Codean Robotics, Ondernemende vrouwen-netwerk Smart Girls, Rijnbrink – partner in het cultureel en sociaal domein, Pop-up Professionals, Werkestafette Utrecht, Ondernemersvereniging ZOLO Utrecht, Voortuin Netwerk, Dorpswerk Noord-Holland, Emotie-eten de Baas, De Nederlandse Mediatorsvereniging en Communicatiekring Limburg.

  Je kunt me boeken als spreker

  bijvoorbeeld via ZijSpreekt

  KvK nr.  30233529 BTW nummer NL 1021.61.598.B01

  Weg koudwatervrees voor video!

  Werken met Elisabeth is elke keer weer een feestje!

  Ik was een beetje bang dat er van allerlei professioneels aan te pas zou moeten komen, maar dat blijkt helemaal niet het geval!

  Met Neem de Regie heb ik de vliegende start waar ik op hoopte!

  De workshop Kickstart gaf me de drive van de groep, leren en meedeinen, voortgestuwd door Elisabeth.

  Eigenlijk maak jij het hele video maken laagdrempelig, terwijl iedereen weet dat jij geen genoegen neemt met amateuristische tenenkrommende filmpjes.