Hoe moet het wel? 7 vormen voor een film die jouw bedrijf een boost geeft

Nou weten we het wel, denk je misschien.

Die Videovakvrouw, die roept dat elke week dat ik een video moet.

Maar ja.

HOE DAN?

Want wat je zoal ziet op internet is meestal soort van… basic. Je zou bijna denken dat er niet zoveel kan met beeld. Omdat veel mensen zelf dingen gaan proberen. Bang zijn dat het allemaal wel heel duur wordt als ze er iemand voor vragen. Of dat ze dan de controle verliezen. Dan verliezen ze liever een paar dagen en nachten tijd aan het doen van eigen experimenten.

Herkenbaar? Voor een aantal mensen zonder twijfel.

Erg? Totaal niet.

Zonde? Ja want je zou vergeten dat video zoveel meer kan zijn dan een pratende foto

Daarom hieronder, ter inspiratie, wat mogelijkheden op een rij. Van leuke vormen voor je film. Vormen die mensen aanspreken. Waar je dus resultaat mee boekt. En als achtste het soort video waarmee je hoe dan ook geen deuk in een pakje boter slaat.

1.De Pitch

Je komt zelf in beeld en je legt uit wie je bent,  wat je doet en waarom. Een vast shot, praten, filmen, het begin en eind er af halen en je kunt uploaden. Kan simpel, kan ook professioneel en sophisticated. Gemonteerd altijd veel en véél mooier.

2. Testimonials

Mensen met wie jij gewerkt hebt of die een workshop bijgewoond hebben vertellen wat ze ervan vonden. Kan ook in 1 shot. Let er wel op dat mensen niet allemaal hetzelfde zeggen.

3. Je productieproces laten zien

Hoe wordt jouw product gemaakt? Dat is leuk om te weten voor je websitebezoeker. Je filmt het hele proces en een uitleg. Monteer het, zet er muziek onder en zorg dat het filmpje niet langer duurt dan anderhalve minuut.

4. Vertel over je bedrijf

Een interview met jou als ondernemer, waarin je vertelt over je motivatie, wat je voor je klanten doet en waarom. En je kunt ervoor kiezen om daarbij beelden te laten zien van jezelf terwijl je aan het werk bent. Of van je medewerkers.

5. Leg uit hoe het werkt: de “user experience”

Geef de kijker het gevoel hoe het is om met jou, of met je product, te werken. Laat zien hoe het gaat, leg uit wat ze moeten doen voor het beste resultaat. Zoiets als een testrit. Zonder dat je tijd kost. Maar je kijker is al wel weer een stap dichter bij jou.

6. VerBEELD je effect!

Kun je een metafoor bedenken, verbeelden welk effect je hebt op je klant? Bedenk symbolische beelden en probeer dat te verfilmen. Schakel er iemand bij in die wat weet van filmen en van techniek. En die ook een beetje creatief is. Alles kan!

7. Hou ze vast!

Een vervolgverhaal. Waarin steeds een ander aspect van jou of je werk belicht wordt. Elke week zet je een nieuw filmpje op je site en mensen hebben ook elke week een reden om weer op je site te kijken. Wel zorgen voor een goed verhaal met spanningsboog. Ik geloof zo erg in deze vorm dat de eerste die bij mij meldt die dit wil een enorme korting krijgt.

En wat is niet ’s werelds beste filmverhaalvorm? Of liever, mag de naam film of video gewoon niet dragen? Die opeenvolging van foto’s met een muziekje eronder. Veilig, ja.

Maar krijgt ook maar één iemand het gevoel: ik weet met wie ik te maken heb? Nee. En daar is het toch een beetje om begonnen.

 

 

{a1062ar7674}

 

2 replies

Comments are closed.