7 ontzettend ware quotes die je over je obstakels helpen

Soms word ik opstandig

“Nuttige tips? Daar zit toch niemand op te wachten! Het zijn nog steeds zo weinig ondernemers die echt iets met video doen” denk ik dan. Toch geef ik ze best vaak, die tips. En veel mensen zijn er blij mee. Dat weet ik best. Maar vandaag doe ik het niet.

Want tips zijn niet alles. Sterker nog: die zitten soms in de weg

Als je een beetje (of heel erg) aanhikt tegen video’s opnemen, dan kan je er niet zoveel mee, met die praktische tips. Ja, een beetje bedachtzaam knikken. “Aha, zo moet dat!” mompelen. Alvast de microfoon, een statief en een lamp aanschaffen. Maar dat zijn slechts praktische zaken.

Hoe wen je aan het idee van je kop boven dat maaiveld? Dat mensen je zien, écht zien?

Met daarbij de kans dat ze “er iets van vinden”? Die gedachte alleen al jaagt heel veel ondernemers schrik aan. Want laten zien wie je bent, pratend, bewegend, dat is ook laten zien wat je niet bent. Dat is ook de kans lopen om niet gekozen te worden.

En dat is goed nieuws;

alleen zo voelt het niet. Daarom hieronder 7 ijzersterke quotes die je steun geven als je als ondernemer gaat beginnen met video.

1. Seth Godin:

1 Seth Godin Q7

Seth vertelt ons keer op keer dat niet opvallen, niet anders zijn dan de rest, je niet uitspreken leidt tot onzichtbaarheid. En dat leidt natuurlijk tot, o, ja geen klanten. Als je wel klanten wilt zul je af en toe je kop moeten laten zien. Op de koffie, of op het internet. Iedereen is volkomen uniek. Daar hoef je niks voor te doen. Dat laten zien is stap 1.

2. Carlos Casteneda

2. Carlos Coastaneda Q6

Damn right.

3. Dan Meredith

3 Dan Meredith Q5

Bron: Dan Meredith -“How to be f*cking awesome”

Als we vanzelf al unieke personen zijn, hoe slim is het dan om dat unieke te laten zien? Opdat iedereen weet dat er niemand is zoals jij? Heel slim.

Jezelf laten zien, dat voelt, ehm, ja, kwetsbaar

Maar hé, daar gaat het juist om. Waarom kost wat we graag bij anderen zien zoveel moeite om te tonen? Dat is, zegt Brene Brown, de paradox van kwetsbaarheid:

4. Brene Brown

4 Brene Brown Q4

We zien het graag bij een ander, we herkennen het meteen, maar wat is het wennen om het zelf te laten zien! Gelukkig is daar deze:

5. Eleanor Roosevelt:

eleanor2

Wat als je klanten het stom vinden? En, misschien nog wel enger: wat als de buurman, je schoonmoeder, je ex en je kinderen het stom vinden? Wat als ze alleen maar denken: O, ik ik ik ik ik ……. etc? Ik moet daar iets mee, bijvoorbeeld. Niet gek toch?

En wat als je er niet uitkomt? Als de techniek, of je eigen ge-ehh, of je slechte tekstgeheugen jouw video-imperium steeds in de wielen rijden? Want dat kan.

Dan moet dat opgelost:

6.  Marie Forleo

6 marie Forleo

En dit past precies bij video’s maken. Want het mag dan niet vanzelf gaan, overal is wel een oplossing voor. Een kabeltje, een stekkertje, een rolletje tape, een paar chinese eetstokjes en een keukentrap. Een lampje, een stukje tape, een klap op je schouder, een zakdoek. 99% van wat je tegenkomt als je video’s maakt is snel en eenvoudig op de lossen. Als je het maar probeert.

*En ze verpakte deze boodschap in een presentatie die laat zien hoe goed storytelling werkt. Heel leerzaam voor wie zijn boodschap goed wil overbrengen.

En lukt het niet meteen? Dan is er deze nog:

7. Russ Harris

7 Russ Harris Q1

Ja. Als je maar doorgaat. En trouwens, confident?

Dan wordt het leuk.

 

 

 

 

 

6 replies
  1. Hieke
    Hieke says:

    Leuk, zo met die quotes. Prachtige citaten, die ik gelukkig niet nodig heb. Ik realiseer me dat dat ‘n luxepositie is.

    Over comfortable en leuk: ik vind het leuker als iets géén routine is. Voor mij geldt: het is leuk als ik iets beheers, maar als het daarbij blijft, wordt het te saai en ga ik me vervelen. Ik wil graag continu nieuwe prikkels 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *