Vandaag vertel ik hoe je uit je internet-bubbel breekt

zodat je bereik echt groot wordt

Met 11 abonnees op YouTube kom je er niet. Niet ver genoeg tenminste. Je video’s zullen het heus goed doen in LinkedIn en Facebook.

Maar dan blijf je veel in dat zelfde kringetje hangen. Video 3 gaat over hoe je verder komt dan je eigen bubbel.

Dit is de video van dag 3:

(ondertiteling aanzetten in deze video doe je door in de playbar op CC te klikken en te kiezen voor “Nederlands”)

Zo ver ben je in deze cursus;
0%

Hoe nodig jij je kijkers uit om naar je video op Youtube te komen? Deel het met ons. En ik nodig jou dan uit om je afgestofte YouTubekanaal ook hier in de reacties te delen. Dan bouw je meteen aan meer bereik.

En volg ook de online Masterclass van een uur waarin ik een geweldig en zeer effectief script met je deel voor video’s die impact hebben en mensen in beweging zetten.

Je kunt er gratis bij zijn als je je aanmeldt via deze link:

Terug naar dag 1:

Terug naar dag 2:

klik hier om naar dag 1 te gaan
10 antwoorden
 1. cobe
  cobe zegt:

  Hey videovakvrouw, mooie reeks!
  Maar niet helemaal akkoord. Social media wil net dat je je video rechtstreeks uploadt! Een link naar YouTube gaan ze net gaan negeren en zo weinig mogelijk laten verschijnen. Je mag al blij zijn dat men op FB jouw YouTube video gaat ten zien krijgen en gaat liken, laat staan dat men de moeite doet om naar YouTube door te linken én daar nog eens gaat liken.
  Nee, ik verwacht van je meer concrete tips hoe je meer kijkers krijgt op YouTube zonder dat je moet adverteren. Die thumbnail, de aantrekkelijke titel, en de juiste trefwoorden, dat weten we, maar dat is nog onvoldoende om meer links te krijgen. Een vlog in het Engels in een aantrekkelijke niche, dat gaat wellicht beter. Maar een filmpje van je bedrijf, zelfs met een goede storytelling en aantrekkelijke mensen? Doe eens de proef op de som voor jouw publiek, maak een goede video van een kleine zaak, toon hoe je dat op YouTube plaatst, met jouw keuze van thumbnail, trefwoorden en aantrekkelijke titel, en verbaas ons hoeveel kijkers je hiermee scoort. Je zal alvast onze likes hebben, da’s een meevaller.
  Ik kijk uit naar een to the point reactie met goede tips en tricks.
  Beste groeten
  Cobe

  Beantwoorden
  • Elisabeth Griffioen
   Elisabeth Griffioen zegt:

   Beste Cobe, ben het niet met je eens. Een link naar YouTube werkt prima op Linkedin MITS je die goed verpakt, met een kort filmpje en een sterke tekst, zelfs een goede afbeelding kan toch veel mensen naar je YouTube-kanaal brengen. Mijn korte promo-video’s op Linkedin waarbij ik een link naar YouTube deel worden altijd honderden en soms duizenden keren bekeken. Dat betekent dat LI mijn post aan voldoende mensen toont. Dat zorgt voor extra verkeer naar je video. Het is zoals altijd: c’est le ton qui fait la musique. Wie het zo doet als jij voorstel komt idd van een koude kermis thuis. Wie er moeite insteekt niet. En wie zorgt dat de video’s goed zijn en aanhaken bij de doelgroep, en bovendien mijn tips opvolgt zal merken dat hij niet te klagen heeft over views en dat, hij of zij, ook met weinig abonnees business haalt uit YouTube en andere Social media. De mensen die zeggen dat het ze niets brengt zijn meestal de mensen wiens video wat belangrijke kenmerken missen. Probeer het maar eens.

   Beantwoorden
 2. Tina
  Tina zegt:

  Dag Elisabeth,

  Dank voor de mooie reeks en goede adviezen. Mijn probleem is dat ik schroom heb om ‘voor’ de camera te staan. Erachter is geen probleem maar ervoor, pfff, moet aan gewerkt worden dus. Vraagje, hoe vaak adviseer jij om een video te plaatsen, dagelijks, meerdere malen per week, wekelijks?

  Alvast dank voor je reactie.

  Groeten,

  Tina

  Beantwoorden
  • Elisabeth Griffioen
   Elisabeth Griffioen zegt:

   Hoi Tina, dank voor het compliment en fijn dat je blij bent met de serie. Mijn advies is om regelmaat te kiezen en dan in de vorm die past in je leven en bij je werk. 1 keer in de week, 1 keer in de 2 weken, of maand, kan allemaal, hoewel 1 keer in de week misschien optimaal is moet het wel in je schema kunnen passen!

   Beantwoorden
 3. Maarten
  Maarten zegt:

  Dank je wel voor alle mooie adviezen.
  Ik ben al 23 jaar zelfstandig illustrator en vormgever en heb 2 maanden geleden besloten mijn kennis maar eens om te gaan zetten in online cursussen. Ben dus druk met me te oriënteren. In afgeschermde leeromgevingen maar ook hoe maak ik mijn cursus video’s. Met jou adviezen ben ik erg geholpen. Zodra ik de stap ga zetten naar het opnemen. Van mijn materiaal weet ik je te vinden 😉

  Beantwoorden
 4. Olga Van Maele
  Olga Van Maele zegt:

  Bedankt voor deze aanstekelijke reeks video’s en de nuttige tips!
  Ik had al besloten om het stof van mijn youtube kanaal te blazen en heb er ondertussen ook enkele video’s extra geplaatst. Nu heb je me gemotiveerd om er serieuzer mee aan de slag te gaan… Benieuwd hoe het gaat lopen.
  En ja, de eerste film voor de camera moet nog komen…
  Hoe los je de 2-taligheid op? Zelf Nederlands praten (omdat het mijn moedertaal is en de helft van de gasten het ook spreken) en Engelse ondertitels? Of toch beter 2 video’s?
  https://www.youtube.com/channel/UCESNtCEIWZ9EzecV0czio2A

  Beantwoorden
 5. Kimm Giebels
  Kimm Giebels zegt:

  Dankjewel voor deze spoedcursus en de toffe webinar vanochtend. Ik sta te popelen om het video’s maken weer op te pakken. Ik maakte ze al privé met veel plezier en ooit voor een sollicitatie. Monteren kan ik al. Ideeën uitwerken vooraf doe ik al. Maar video-marketing is nieuw! Ik ben al blij dat je een eerste script gedeeld hebt en deze 15 tips zijn een goede opfrisser.

  Mijn YouTube kanaal vind je hier: https://www.youtube.com/channel/UCIDn6lJFXOvRaxNJrWTYMGw

  Als ik mensen uitnodig om naar een filmpje te kijken, doe ik dat meestal via WhatsApp.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.