Gewoontes die je arm houden: kap ermee

Je bent je er niet altijd van bewust. Je doet het omdat je het gewend bent, omdat iedereen het doet of omdat je er niet echt bij nadacht.

Zonde – want deze kosten je veel meer dan ze opleveren. 9 video marketing fouten die je geld kosten, ik zet ze op een rijtje zodat jij ermee kunt stoppen,

kijk maar:

Ga ook video’s bedenken en maken voor je bedrijf. Kom naar de workshop

Een halve dag, op een fijne locatie in het midden des lands.
Ik leer je hoe je de beginnersfouten vermijdt, hoe je je eigen video-serie ontwikkelt (om 1 video écht te weinig is) en je gaat een video opnemen. Omdat je er dan pas echt doorheen bent. Kun je na de workshop zó de wereld in met je video’s:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je doet het niet met opzet. En toch; je schiet jezelf in de voet, je snijdt jezelf in de vingers en je maakt het jezelf moeilijk om ooit echt nieuwe klanten te krijgen door je video’s als je ook maar 1 van deze slechte gewoontes hebt.

Ze houden je arm! Dat willen we niet In deze video vertel de 9 slechte gewoontes met video en marketing die jou als ondernemer arm houden, zodat je er onmiddellijk mee kunt stoppen. Welke herken jij? 

Ik ben de Videovakvrouw. In een land vol onzichtbare ondernemers is je eigen smartphone genoeg om jezelf een podium te geven – precies voor de mensen die jij wilt bereiken.

Iedereen roept het: video werkt! Elke succesvolle ondernemer heeft video! Helemaal leuk! En dan blijkt dus dat niet één ondernemer dit vanzelf goed doet.

Ik zít op video – ik maakte honderden tv-programma’s en ik heb ook moeten leren dat sommige dingen wel werken en andere niet.  Er zijn dus 9 hardnekkige gewoontes in video marketing waar je helemaal niets verder mee komt. Dit zijn ze en ik wil dus heel graag weten in welke jij jezelf herke

De eerste slechte gewoonte met video en marketing is veel over jezelf praten. Je ziet het anderen doen dus misschien denk je: zo hoort dat. Maar het werkt niet als je geen bekend iemand bent. Je moet je aandacht in het begin gewoon verdienen. Doe dus geen mensen na die je kent van Youtube of Instagram of televisie, want die zijn al bekend en dan is het wel ok om over jezelf te praten. Vertel voorlopig liever iets waar je anderen mee verder helpt.

Als je 1 veel doet, dan gaat het ook mis met deze: je maakt wel video’s maar je weet niet waar je toekomstige klant, je doelgroep, eigenlijk mee zit. Wat het probleem is waar ze last van hebben. Wil je een voorbeeld? Je bent een coach en je vertelt over je methode, terwijl je toekomstige klant zich zorgen maakt over een conclict in het team. Dat is een mismatch. En dus een videomarketing-gewoonte die je arm houdt.

  1. Verwachten dat je doelgroep elke video ziet

Je kunt een heel plan maken voor je video’s: eerst een voorstelvideo, en dan iets over je product, en dan een tip, en dan een salesvideo, maar de kans dat jouw doelgroep al jouw video’s in de goede volgorde ziet is heel klein. Elke video die je openbaar zet moet dus geschikt zijn om door een nieuw iemand gezien te worden. Dus maak die video’s, en maak je niet druk over de volgorde.

  1. Te veel informatie geven
  1. Als je heel veel tips geeft in 1 video – verwacht dan niet dat mensen die tips ook echt onthouden. Als het op informatie aankomt kunnen we weinig hebben – uit een filmpje onthouden mensen ongeveer 1 zin. Hou je dus in met het geven van informatie. Ook al heb je nog zoveel te melden: maak liever 100 korte video’s dan 10 lange. Want je hebt niets aan die video’s als mensen zich overspoeld voelen door de informatie
  1. Denken dat video een luxe is

Video wordt weleens gezien als iets dat je gaat doen als het al goed gaat. Als je succes uit kunt stralen. Alsof het een statussymbool is. Onzin natuurlijk. Video’s helpen je snel aan bereik en helpen mensen nog sneller voor jou te kiezen. Waarom zou je daar als starter niets aan hebben? Juist als starter kan je die snelheid wel gebruiken. Voor de meeste bedrijven is video één van de basiselementen van marketing. Hoe zit dat bij jou?

  1. Video zien als iets dat je vanzelf moet kunnen

We zijn alweer bij 6 en die is ook zo hardnekkig als de 5 voorgaande: mensen denken vaak dat, omdat je een video met telefoon op kunt nemen, het ook gewoon meteen goed is, wát je ook doet in die video. Fietsen moet je leren, want anders val je op je neus, en dat is met video’s maken nét zo. Niet elke video werkt. Akelig, want dan moet je er toch moeite voor doen, maar gelukkig krijg je er ook iets voor terug.

Nog 3 te gaan – hoeveel herken jij er al?

  1. Spontaniteit zien als belangrijker dan waarde als excuus voor niks interessants vertellen

Slechte gewoonte die je arm houdt als ondernemer nummer 7 is blijven denken dat spontaniteit belangrijker is dan kwaliteit. Video is leuk omdat het echt is. Maar als het niets meer is dan echt, dan blijft niemand lang kijken. Er moet wel iets bijzonders te zien of te horen zijn. Dus als je een video opneemt, zorg dan dat je wat te melden hebt. En eh zeggen of heel even niet weten wat je moet zeggen: dat is allemaal prima. Maar zeggen: dit is lekker spontaan is een slecht excuus voor een video die nergens over gaat.

8 Video uitstellen

De 9de fout wil je ook niet missen, maar we zijn nu bij 8. En dat is: uitstellen. Uitstellen tot je website af is, tot je afgevallen bent, of aangekomen, er is altijd wel een reden om het opnemen van een video uit te stellen. Dat is een beetje jammer want daarmee stel je het moment dat nieuwe klanten jou kunnen ontdekken dus ook uit. De charme van video is imperfectie, want dat kennen we allemaal, daardoor hebben mensen het idee dat ze je kunnen vertrouwen. Wil jij wachten tot alle imperfecties weggepoetst zijn, dan kan je a: lang wachten, want dat is nooit, en b: dan mis je de kracht die je imperfecte video’s wel hebben. En als je dan toch, eindelijk, meer video’s gaat posten, denk dan aan slechte gewoonte die je arm houdt als ondernemer nummer 9, en dat is:

9 Titels kiezen die niemand boeien

Deze video heeft een opvallende titel. Die heb ik afgekeken bij Creator Hooks. Maar voor elke titel geldt: zorg dat het duidelijk is dat je iets waardevols komt brengen – en vertel dat dan zónder dat je meteen de conclusie van de video vertelt. Anders hoeven we namelijk niet meer te kijken. Wil je inspiratie voor video-titels, kijk dan ook even bij creator hooks, maar denk ook zelf na en kijk naar andere youtube-video’s voor meer ideeën.

Welke slechte video marketing gewoonte ga jij als eerste afschudden? Vertel het me in de comments, en kijk vooral meteen naar deze video als je je kanaal ook wat meer leven in wilt blazen.